Parcarea de la Bowling va fi reabilitată din fonduri europene

Până acum cinci ani, era un Rai al evaziunii fiscale; acum e un loc pustiu, în care doar vitregiţii sorţii mai calcă. Zona Bowling, căci despre ea vorbim, este, de aproape trei ani, în paragină. Gradenele existente, care până în 2007 „găzduiau” baxuri de produse şi diverse magazine improvizate, sunt acum pustii. Asfaltul din zonă şi din parcarea din faţă a fost spart în zeci şi zeci de locuri de iarbă şi buruieni. Iar din chioşcurile din laterale au mai rămas doar nişte schelete metalice, mâncate de vreme, vremuri şi… rugină. Însă lucrurile nu vor mai rămâne aşa foarte mult. Din fericire, zona va fi reabilitată din temelii şi pe terenul de peste 10.000 de mp se va construi o parcare modernă.  Totul, graţie unei finanţări europene nerambursabile în valoare de peste 32 de miliarde de lei vechi.
După cum ne-a precizat viceprimarul Cornel Ionică, proiectul a ajuns în prezent în etapa licitaţiei, firma câştigătoare urmând a fi aleasă până la jumătatea lunii iunie. Viitoarea parcare ar urma să aibă minimum 175 de locuri, şi să deservească în primul rând evenimentele organizate în Parcul Ştrand şi la Bazinul Olimpic.
Bine ar fi ca proiectul să devină realitate şi să deservească piteştenii, şi nu… TIR-urile, aşa cum se vehiculează. Pentru că ar fi păcat ca, într-o zonă de relaxare prin excelenţă, să „răsară” o parcare exclusiv pentru TIR-uri. Până la mult-aşteptata „resuscitare”, zona Bowling arată deplorabil, din „decor” făcând parte inclusiv un container de gunoi vechi de peste 40 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.