Toamna se instalează în România! Vremea se răcește și vin ploile. Ploile revin în forță începând de marți, dar spre sfârșit de săptămână vremea se va îndrepta. Nopțile viitoare vor fi mai cade decât normalul perioadei, dar în timpul zilei temperaturile vor fi mai mici decât media statistică a acestor zile.

“Se răcește, vin și ploile. România este sub un sistem noros, dar mai sunt și zone libere, unde ne vede soarele. Mâine, în special în jumătatea de sud vor fi ploi, pe arii restrânse vor fi cantități de apă moderate, 15 l/m2. Pot fi averse și descărcări electrice. Valorile termice coboară, aici în Sudul țării vor fi mâine maxime de 18-20 de grade, inclusiv în Capitală va fi mai frig decât azi. Nopțile vor fi mai calde decât normalul, dar în timpul zilei va fi chiar mai frig decât e normalul perioadei, cu greu vom face 23-24 de grade”, a explicat Elena Cordoneanu, meteorolog Realitatea TV.

Spre sfârșitul săptămânii, vremea se îndreaptă parțial, va fi soare și temperaturi în creștere, arată meteorologul. Din fericire, nici în această săptămână nu vor veni la noi mase de aer extrem de reci.

Luni – în regiunile din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, cerul va fi mai mult noros, iar valorile termice vor marca o scădere. În restul ţării, temperaturile vor fi comparabile cu cele de duminică; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona deluroasă din sud.

Va ploua în Banat, Crişana, local în Transilvania şi pe arii restrânse în Maramureş şi zona Subcarpaţilor Getici. În special în sud-vestul ţării, ploile vor fi moderate cantitativ, cumulând pe izolat peste 15 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14…16 grade în Crişana şi vestul Transilvaniei şi 27 de grade sudul Olteniei şi al Munteniei. Izolat se va semnala ceaţă.

În Capitală, dimineata 8…9 grade, cu valori mai mici, în jurul a 4 grade, în zona preorăşenească. Pe parcursul zilei, cerul se va înnora treptat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Marți – pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros în jumătatea de sud a țării, unde va ploua pe arii extinse, iar temperaturile se vor situa sub cele normale în ultima decadă a lunii septembrie.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala pe spații restrânse, iar regimul termic va fi caracterizat de valori ușor mai ridicate decât cele obișnuite. Vor fi mai ales averse, izolat vor fi posibile descărcări electrice, iar pe spații mici se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, trecătoare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17-18 grade in depresiuni și 23-24 de grade in nord-vest.

În Capitală, cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat. Dimineata, 14-16 grade si la amiaza, mai putin decit luni, in jur de 20 de grade.

Miercuri – valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 16-17 grade in estul Transilvaniei și 23 de grade la Calarasi. Cerul va avea înnorări și va ploua temporar în cea mai mare parte a țării.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. 13-15 grade dimineața și 21-22 de grade la amiază. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI