Care sunt candidaţii înscrişi la prezidenţiale. Încă 4 aşteaptă validarea. Cumpănașu, Bruynseels, Ivan și Stanoevici așteaptă decizia BEC privind validarea candidaturilor

Biroul Electoral Central este aşteptat să se pronunţe luni în legătură cu candidaturile la Preşedinţie depuse de Ramona Ioana Bruynseels, Alexandru Cumpănaşu, Cătălin Ivan și Bogdan Stanoevici.

Candidatura lui Viorel Cataramă a fost respinsă în primă fază, dar a fost re-admisă în urma contestaţiei. Cea a lui Miron Cozma a fost însă respinsă. Cataramă a contestat decizia BEC la Curtea Supremă și a revenit în cursă. ”CCR a admis contestația formulată împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr.10/D din 20 septembrie 2019 și, în consecință, a dispus înregistrarea de către Biroul Electoral Central a candidaturii și a semnului electoral ale domnului Viorel Cataramă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019”  se arată într-un comunicat de presă.

Candidaturile depuse de Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu, Dan Barna au fost deja validate.

Deciziile BEC pot fi contestate, iar până în 26 septembrie sunt soluţionate contestaţiile. În 27 septembrie, candidaturile rămân definitive.

Duminică, la ora 24:00, a expirat termenul de depunere a candidaturilor.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI