Hoți de lemne, prinși de polițiștii argeșeni! Au fost date amenzi de 33.000 de lei

Polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au au depistat 10 bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu autoutilitare sau atelaje, fără documente legale. Ai fost date 10 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 33.000 de lei. Totodată, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 11 metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

”Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos”, transmite Poliția Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.