SCANDAL PE COLEGIUL DE SUD Un lucru aparent banal a stârnit un scandal între primarul din Ungheni, Iulian Miu, şi senatorul de pe colegiul său, Constantin Tămagă. Totul a pornit de la un ziar de campanie, pe care senatorul l-a împărţit duminică în comuna Ungheni.

„Senatorul Tămagă o tot ţine cu dezvoltarea agriculturii în sudul judeţului şi singura fermă cu adevărat profitabilă este doar a sa, cea de la Mozăceni”

De ce v-a deranjat faptul că senatorul Tămagă a împărţit ziare prin comuna dumneavoastră? Până la urmă asta face toată lumea într-o campanie electorală.
Nu faptul că s-au împărţit ziare prin comună m-a deranjat, ci cu totul alt lucru. Nonşalanţa cu care senatorul Tămagă minte lumea cu neruşinare, după ce 4 ani de zile nu a făcut nimic pentru locuitorii din colegiul său. Mi se pare o insultă la adresa cetăţenilor şi un tupeu fantastic din partea sa să vină acum cu un ziar fabricat, în care să se prezinte „salvatorul sudului”. Ştiţi cum se spune: dacă tot nimic nu faci, măcar ai bun simţ şi taci… Oricum nimeni nu mai crede în populismul „marelui specialist în agricultură”, aşa cum îi place domnului senator să se prezinte. Tămagă vrea să ajungă din nou senator cu aceeaşi ciorbă reîncălzită pe care le-a servit-o oamenilor şi acum patru ani: subvenţii mari pentru micii fermieri, crearea de ferme în sudul judeţului şi alte gogoşi electorale.

Nu doar senatorul Tămagă promite şi nu se ţine de cuvânt. Asta fac toţi politicienii.
Aveţi dreptate, dar cineva trebuie să le mai aducă aminte acestor domni că au rămas cu acelaşi CD din campania trecută. Vă spun sincer că Tămagă, şi dacă mai candidează de 10 ori, el tot aceleaşi lucruri le promite. Că nu-l doare gura… O tot ţine cu dezvoltarea agriculturii în sudul judeţului şi singura fermă cu adevărat profitabilă este doar a sa, cea de la Mozăceni.

Chiar nu a ajutat cu nimic Constantin Tămagă zona de sud în cei patru ani, cât a stat în Parlament?
Ba da. Şi-a trimis oamenii cu combinele să treiere şi a venit să adune banii la capul locului. Repet: nu am nimic cu senatorul Tămagă, dar m-a scos din sărite când l-am văzut în acel ziar pe el şi băieţaşul acela care candidează la deputaţi, Teo Nicolescu, parcă aşa îl cheamă, că se prezintă „o echipă pentru sudul judeţului”. Sincer, cred că cei doi nu au stat în viaţa lor de vorbă mai mult de 5 minute şi acum se treziră că fac echipă. Mă rog, pe Teo Nicolescu nu-l ştie nimeni prin zonă, dar lui Tămagă ar trebui să-i crape obrazul de ruşine. Păi, de ce nu a venit el personal să împartă ziare oamenilor şi a trimis nişte copii care le aruncau prin curţi de au speriat câinii şi găinile…

Consideraţi că senatorul Tămagă nu ar mai merita un nou mandat de parlamentar?
Păi el nu l-a meritat nici pe acesta care se apropie de final, dar pe un al patrulea? Pentru că nu trebuie să uităm că domnul Tămagă a mai fost de două ori deputat, înainte să ajungă senator, plus patru ani prefect. Cred că îi cam ajunge şi ar trebui să-i mai lase şi pe alţii, fiindcă a devenit mai longeviv în funcţie decât Ceauşescu.

Sunteţi supărat rău pe Tămagă…
Nu supărat, ci iritat că vine şi-i minte pe bieţii cetăţeni din sudul judeţului, care sunt oameni simpli, cu frică de Dumnezeu, şi el profită de acest lucru. Repet: cum să vii acum să spui că tu faci echipă cu Teo Nicolescu, când ei nu au nimic în comun decât dorinţa de a câştiga un mandat de parlamentar şi apoi nu mai dau patru ani prin zonă? Poate doar Tămagă, cu combinele, la secerişul următor…

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI