10 argeşeni în topul celor mai bogaţi români

AVERI Virgil Dumitru, Benone Lazăr şi Valentin Vişoiu sunt, conform celor de la revista „Capital”, cei mai bogaţi argeşeni, ei fiind urmaţi de Gheorghe Badea, Constantin Pănescu şi Familia Zamfir. Averile lor depăşesc 300 de milioane de euro şi cu toţii sunt prezenţi în „Top 300 cei mai bogaţi români”.

Virgil Dumitru, cel mai bogat argeşean

Conform revistei „Top 300 cei mai bogaţi români”, cei mai bogaţi argeşeni sunt Virgil Dumitru, alături de fratele său, ei clasându-se pe locul 96 pe ţară, cu o avere estimată la aproximativ 57 de milioane de euro. Deţinătorii grupului „Comesad”, Virgil şi Nicolae Dumitru, au realizat, în 2011, an de criză, o cifră de afaceri de 37 de milioane de euro, cu un profit de şapte milioane de euro. Nu-i de mirare că Virgil Dumitru a declarat că anul 2011 a fost „un an mai bun decât 2008”. Fraţii Dumitru au mizat pe consolidarea afacerii, investind în utilaje şi tehnologii noi, astfel încât să fie reduse costurile de producţie.
Cei doi nu au, în acest moment, niciun fel de datorii şi lucrează la dezvoltarea grupului „Comesad” de mai bine de 20 de ani, dezvoltând afaceri în domeniul construcţiilor, industriei petroliere şi, mai noi, al turismului, prin Hotelul „Ramada” din Piteşti, care aparţine, pe jumătate, unui alt argeşean prezent în acest top, respectiv Valentin Vişoiu.

Lazăr şi Valentin Vişoiu au averi aproape egale

Valentin Vişoiu şi Benone Lazăr au, fiecare, averile estimate la 52 de milioane de euro. Familia Lazăr, care se clasează pe locul 105 în topul „Capital”, deţine afaceri în judeţele Argeş şi Braşov, în domeniul transporturilor şi al logisticii, prin compania „Internaţional Lazăr Corporation”, condusă de către Ion Lazăr.
Grupul lui Lazăr deţine aproximativ 500 de camioane, multe dintre acestea urmând să fie înlocuite în acest an sau în 2013. O altă companie a lui Lazăr, „Mecanpetrol SA”, societate comercială specializată în construcţii şi reparaţii de utilaj petrolier şi tehnologic, a înregistrat cel mai mare profit al grupului de firme deţinut de familia lui Benone, peste 400.000 de euro, iar cifra de afaceri a depăşit şapte milioane de euro.
În ceea ce-l priveşte pe Valentin Vişoiu, locul 106 în topul celor mai avuţi români, acesta deţine afaceri în domeniile imobiliar, construcţii, hotelier şi turistic. Acesta a înregistrat, la sfârşitul anului 2011, scăderi considerabile ale averii. Dezvoltatorul „Conarg SA” mai are de vândut 80 din cele 100 de apartamente  ale complexului rezidenţial „Răsărit de Soare” din zona Titan a Capitalei, asta în condiţiile în care, în ultimii doi ani, preţurile au fost reduse cu 5%.
Firma „Conarg SA”, cea mai mare companie deţinută de Valentin Vişoiu, a avut o cifră de afaceri de 12 milioane de euro, cu un profit de aproximativ două milioane în anul 2011. Şi investiţia făcută în Hotelul Ramada din Piteşti s-a dovedit a fi de bun augur, unitatea devenind rapid un brand în Piteşti.

Badea, de la „Subansamble”, avere de 23 de milioane de euro

În acelaşi top „300 cei mai bogaţi români” se regăsesc şi Gheorghe Badea, Constantin Pănescu, dar şi familia Zamfir.
Gheorghe Badea, deţinătorul „Grupului Industrial Componente Piteşti”, are o avere estimată la 23 de milioane de euro şi ocupă locul 235 între bogătaşii României. Cele mai multe dintre cele 23 de firme funcţionale în care acesta este acţionar, alături de cei doi fii ai săi, au scos profit în anul 2011, circa 4 milioane de euro, şi au avut o cifră de afaceri de 71 de milioane de euro.
Constantin Pănescu şi soţii Pavel şi Adriana Zamfir sunt şi ei prezenţi printre miliardarii ţării, ei dezvoltând, anul trecut, afaceri împreună. Proprietarul „Alcadibo”, Constantin Pănescu, şi soţii Zamfir au averi egale, de câte 19 milioane de euro. Cu toate acestea, Pănescu vorbeşte şi de datorii de 1,5 milioane de euro, pe întregul grup.
Ca noutate, în acest an apare şi un alt argeşean misterios printre cei mai bogaţi români. Este vorba despre Dan Ştefănescu, cel care are, se pare, o avere de 32 de milioane de euro şi conduce o firmă de distribuţie IT, printre primele 25 din ţară. Firma „Gersim Impex” comercializează telefoane mobile en-gros atât pe piaţa din România, cât şi în ţări precum Olanda, Israel, Emiratele Arabe Unite sau China.  

În topul Forbes  apar şi alţi argeşeni

Revista „Forbes” a realizat şi ea un top al celor mai bogaţi români, mai extins, cuprinzând 500 de miliardari. Cum aria a fost mai largă, în revista celor de la „Forbes” mai apar şi alţi argeşeni: Adrian Prodănel, deţinătorul „Motor AG”, Gheorghe Axinte, patronul „Argecom”, şi cuplul Cristina Diculescu – Corin Boian, conducătorii companiei „Vasicos”. Conform celor de la „Forbes”, averile celor patru se învârt, pentru fiecare, în jurul cifrei de 18 milioane euro.

Români foarte bogaţi, cu afaceri în Argeş

Printre cei prezenţi în topurile revistelor „Capital” şi Forbes” se regăsesc şi alţi români foarte bogaţi care au dezvoltat afaceri şi în Argeş. Cel mai bine clasaţi sunt cei din familia Murad, cu o avere estimată de 78 de milioane de euro, patronii Fabricii de Conserve de la Topoloveni, unde produc faimoasele  produse „Mandy”, „Bunătăţi de la Topoloveni”, dar şi sosuri pentru lanţul „Spring Time”.  
De asemenea, şi fostul ginere al lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ, se află printre cei mai bogaţi români. Enrico Perini este patronul „Romstal”, „Valplast Industrie” şi acţionar la „Perini Properties”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.