Răzvan Petrescu, copilotul lui Adrian Iovan, la manşa avionului prăbuşit ieri la Cluj, în timpul unui zbor pentru Agenţia Naţională de Transplant, este piteştean. Răzvan a absolvit în 2009 Colegiul Economic Teiuleanu din Piteşti şi a fost sportiv al Aeroclubului Henri Coandă, unde a urmat cursurile de piloţi şi şi-a luat primul brevet de zbor.
 
După terminarea liceului a urmat Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, unde în prezent este pilot instructor. Potrivit unui comunicat SMURD, Răzvan Petrescu este în stare critică în urma accidentului de ieri, acuzând un şoc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive. Aşa cum spuneam argeşeanul nostru se află în state critică la spital, iar astăzi părinţii lui Răzvan Petrescu au plecat de la Piteşti spre Cluj, acolo unde este internat fiul lor. 
 
Tatăl copilotului este unul dintre cei mai buni instructori de zbor din Argeş
 
Tatăl copilotului piteştean din avionul prăbuşit la Cluj, Constantin Dan Petrescu, este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de la Aeroclubul „Henri Coandă“ din Piteşti, având peste 2.000 de ore de zbor. Instructor de pilotaj, Constantin Petrecu a fost chiar cel care l-a pregăti pe fiul său, Răzvan, pe vremea când acesta era sportiv la clubul „Henri Coandă“ Piteşti şi se pregătea să-şi obţină brevetul de zbor. Practic, el l-a învăţat să zboare, la fel ca pe mulţi dintre viitorii piloţi pregătiţi la Argeş. În urmă cu câţiva ani, Constantin Petrescu a avut şi el un accident de avion chiar pe Aerodromul „Henri Coandă“ din Geamăna. Atunci, instructorul de pilotaj a coborît din avion spre a da instrucţiuni unui cursant pentru efectuarea zborului în comandă simplă. Din neatenţie a intrat în raza de acţiune a elicei motorului, suferind o plagă tăiată la muşchiul umărului stîng. Transportat de urgenţă la spital, pilotul a fost dus în Blocul Operator, fiind internat la secţia de Chirurgie, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Constantin Petrescu s-a refăcut la scurt timp, punând să-şi reia activitatea, lucru care sperăm să se întâmple şi cu Răzvan.
 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI