Locuiesc pe aceeaşi stradă, dar… în localităţi diferite. Cetăţenii din comuna Bascov locuiesc pe aceeaşi stradă cu orăşenii din Piteşti.

Localnicii de pe o parte a drumului au buletine de Bascov, deci locuiesc la ţară, iar ceilalţi au buletine de Piteşti şi plătesc impozite de oraş. Este cazul străzii Baloteşti din Bascov, dar şi din Piteşti, în acelaşi timp. „Păi, să vă explic: la noi, la Baloteşti, cei ce pe stânga, cum mergi în sus, ţin de Piteşti. Cei de pe dreapta sunt de Bascov. Strada şi canalizarea ţin de oraş, apa şi gazele le-am băgat noi, cei din Bascov. Pe unde am putut, am făcut nişte uliţe în lateral, pe partea noastră şi am trecut casele pe ele. Dar ăia de la principală au rămas cu adresă pe strada Baloteşti. Dar figurează cu buletin de Bascov. Tot pe strada Baloteşti au buletin şi cei din Piteşti. Asta e, strada figurează de două ori: o dată la noi, o dată la ei. Nu e nicio diferenţă, până la urmă, decât la impozitele pe care le plătesc. Cei trecuţi la Piteşti plătesc mai mult că…de…, ei sunt orăşeni. Dar acesta nu este singurul caz. Noi, la Bascov, mai avem o stradă aşa, tot pe jumătate: Căpăţâneni. Pe stânga e de Bascov, pe dreapta – de Merişani. Culmea e că noi am băgat apă pe stradă pentru ai noştri, dar s-au legat şi cei din Merişani. Ce să le mai fac acum! Nu am ce!“, ne-a declarat primarul din Bascov, Gheorghe Stancu.

Strada Primăverii are şi ea taberele ei: pe o parte stau brădenii şi pe alta – piteştenii

Aceeaşi poveste o întâlnim şi pe strada Primăverii din zona Târgului Săptămânal din Piteşti. Pe o parte a străzii unii oameni au buletine de Piteşti, iar, peste drum – de Bradu. Culmea acestei străzi este că, de la jumătatea ei, după ce este împărţită frăţeşte între Bradu şi Piteşti, aceasta se continuă până la intersecţia cu varianta Prundu – Craiovei, numai că, de la acea prelungire, locuiesc doar piteştenii, nu şi brădenii. Şi pe strada Câmpului dintre Moşoaia şi Piteşti găsim pe o parte a străzii locuitori cu buletin de Piteşti, iar, peste drum, locuitori cu buletin de Moşoaia. Aici oamenii trăiesc în armonie, folosesc aceeaşi reţea de apă şi canalizare, singura diferenţă făcând-o doar taxele. Cei cu buletine de Moşioaia plătesc preţuri de ţară, în vreme ce vecinii lor de peste stradă plătesc preţuri de oraş.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI