Mai este o lună şi jumătate până la Sărbătorile de Iarnă şi, cum porcul este esenţial pentru masa de Crăciun, ţăranii argeşeni au început deja vânzarea suinelor pe Internet. Este mult mai comod aşa, atât pentru vânzători, care nu mai sunt nevoiţi să plătească taxe şi chirii, cum ar plăti dacă ar alege vânzarea animalelor în târguri, dar şi pentru cumpărători, care pot alege din sutele de oferte din tot judeţul Argeş, anunţuri ce sunt însoţite şi de pozele animalelor ce urmează să fie sacrificate, dar şi de preţuri ce pot fi negociate. Oferta este destul de bogată, iar preţurile diferă, de la 9 lei pe kilogram, la 12,5 lei sau 2.200 lei un porc de circa 200 de kg. Şi, pentru că este criză, fermierii argeşeni s-au adaptat pieţei. Aşa că şi porcii vietnamezi, a căror carne este considerată eco şi fără colesterol, pot fi cumpăraţi la preţuri destul de bune. Un porc de rasă vietnamez cu o greutate de 70 – 80 kg este vândut cu 1.000 de lei, iar purceii mici costă 300 de lei. În comuna Albota, un fermier dă la schimb porci vietnamezi cu baloţi de lucernă de anul acesta, „neplouată şi fără amestec sau porumb boabe”.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI