Suedia și Danemarca întrerup vaccinarea cu doze de la Moderna în cazul tinerilor, după ce au fost raportate efecte adverse grave

Suedia și Danemarca au declarat că vor întrerupe utilizarea vaccinului COVID-19 Moderna pentru grupele de vârstă mai mici, după raportarea unor posibile reacții adverse rare, cum ar fi miocardita, potrivit realitatea.net

Agenția suedeză de Sănătate a declarat, miercuri, că va întrerupe utilizarea vaccinului pentru persoanele născute după 1991, datele arătând o creștere a cazurilor de miocardită și pericardită în rândul tinerilor și adulților tineri care au fost vaccinați. Aceste afecțiuni implică o inflamație a inimii sau a mucoasei acesteia.

„Conexiunea este deosebit de clară atunci când vine vorba de vaccinul Moderna Spikevax, mai ales după a doua doză”, a transmis Agenția de Sănătate într-un comunicat, adăugând că riscul de a fi afectat este foarte mic.

Anders Tegnell, principalul epidemiolog suedez, a explicat că agenția de sănătate va continua să „urmărească situația îndeaproape și să acționeze rapid pentru a se asigura că vaccinările împotriva COVID-19 sunt întotdeauna cât mai sigure posibil și, în același timp, asigură o protecție eficientă” împotriva bolii.

În Danemarca, persoanelor cu vârsta sub 18 ani nu li se va oferi vaccinul Moderna din precauție, a declarat, miercuri, Autoritatea daneză pentru Sănătate. Aceasta a spus că datele, colectate din patru țări nordice, arată că există suspiciunea unui risc crescut de inflamație cardiacă atunci când este vorba de vaccinuri Moderna, deși numărul cazurilor de inflamație cardiacă rămâne foarte scăzut.

Datele preliminare din studiul nordic au fost trimise Comitetului pentru Reacții Adverse al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și vor fi acum evaluate.

Suedia și Danemarca au declarat că au recomandat acum vaccinul Comirnaty, de la Pfizer / BioNTech.

Norvegia recomandă deja vaccinul Cominarty minorilor și a declarat, miercuri, că reiterează acest lucru, subliniind că efectele secundare rare pot fi mai frecvente pentru băieți și tineri și, în principal, după administrarea unei a doua doze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here