Direcţia Silvică Argeş a tras linie, week-endul acesta, după un nou sezon de vânătoare, ale cărui rezultate situează instituţia pe primul loc în ţară. Cei 115.000 de euro încasaţi au fost lăsaţi, în mare parte, de vânătorii străini, cei mai mulţi spanioli şi nemţi. Recordurile anului au fost un cerb cu medalie de aur şi un urs de 450 de puncte, valorând 10.500 de euro. „Pe capitolul vânătoare am reuşit să avem o creştere de 160% faţă de planul pe care îl aveam stabilit.

Asta, în condiţiile în care noi avem în gestiune doar 8 fonduri, în timp ce Suceava, spre exemplu, pe care am reuşit să o depăşim, are 27! În total am reuşit să adunăm din vânat 115.000 de euro! Dar nu numai banii încasaţi au reprezentat un succes, ci şi faptul că am luat şi trofee foarte valoroase, printre care un cerb de medalie de aur!”, ne-a declarat Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş.
Duminică s-a încheiat definitiv sezonul pentru iepuri, capre negre, cerbi şi mistreţi. În total, în pădurile argeşene au fost doborâţi 42 de mistreţi, 15 exemplare de capre negre, 10 urşi şi 10 cerbi.
Cum preţurile la vânătoare nu sunt la îndemâna oricui, cea mai mare parte a celor care au ales să vâneze în Argeş au fost străini. Tot preţul a fost şi cel care a limitat, într-un fel, valoarea trofeelor. „Este criză peste tot şi asta se simte şi la cei pe care i-am avut clienţi din afara ţării. Spre exemplu, am avut un grup de vânători spanioli care au împuşcat un urs de 450 de puncte, pentru care au plătit 10.500 de euro. Asta, deşi noi avem şi exemplare mai mari şi mai valoroase, cel mai mare pe care îl ştim ajungând la cel puţin 550 de puncte. Dar ei au fost cei care ne-au cerut să le arătăm un exemplar mai mic, ca să se poată încadra în bugetul pe care îl aveau”, a mai precizat Chiriloiu.
Şi cerbul de medalie de aur a fost împuşcat tot de un grup de vânători străini. Un grup de trei nemţi au stat două zile în munţii Argeşului şi au reuşit să doboare în total trei exemplare foarte valoroase. În prima zi au împuşcat doi, iar în următoarea pe cel medaliat, iar la final au plătit pentru toţi trei suma de  12.000 de euro. Un preţ extrem de mare, ţinând cont că un cerb de valoare medie se ridică la numai 1.200 de euro. Tot străini au fost mare parte din cei care au împuşcat cele 15 capre negre, de pe urma cărora Direcţia Silvică s-a ales cu 30.000 de euro. În cei priveşte pe vânătorii românii aceştia au preferat mistreţul, mai accesibil ca preţ, deşi nici aici preţul unui animal nu coboară mai jos de 200 de euro.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI