BĂTAIE DE JOC O asociaţie de proprietari din cartierul Trivale a încheiat un contract cu SC Euro Construct Edilitar pentru racordarea la sistemul de apă şi canalizare. Iniţial, celor 48 de beneficiari li s-au cerut două miliarde de lei vechi, apoi suma s-a majorat la trei, pentru ca, în final, să se ajungă la 4,6 miliarde. SC Euro Construct Edilitar a fost înfiinţată în 2008 ca operator economic, afiliat SC Apă-Canal 2000. Scopul pentru care a fost creată această firmă a fost acela de a implementa lucrări de întreţinere, dezvoltare reţele de alimentare cu apă şi canalizare, în principal finanţate din surse proprii ale SC Apă-Canal, acţionarul majoritar al Euro Construct Edilitar. Apă-Canal are şi ea ca acţionar majoritar Consiliul Local Piteşti, deci vorbim de o firmă aflată în subordinea autorităţilor municipale. Mai mult decât atât, în statutul de înfiinţare al SC Euro Construct Edilitar scrie, negru pe alb, că o altă „grijă” majoră a acestui „pui” al Apă-Canal o constituie flexibilitatea acţiunilor şi scurtarea timpului de rezolvare a cerinţelor comunitare legate de serviciul public de alimentare cu apă.

Câtă flexibilitate are Euro Construct Edilitar în relaţia cu cetăţenii Piteştiului o dovedeşte una dintre lucrările executate în Cartierul Trivale. În urmă cu doi ani, SC Euro Construct Edilitar a încheiat un contract de prestări servicii cu asociaţia de proprietari „Colina Verde” din Trivale, asociaţie din care fac parte un număr de 48 de proprietari de case, plus Parohia „Adormirea Maicii Domnului”. Conform contractului, „puiul” societăţii Apă-Canal se angaja să realizeze racordul la apă şi canalizare pentru respectivele proprietăţi, solicitând de la fiecare proprietar în parte suma de 40 de milioane de lei vechi. Oameni de bună credinţă, cei 49 de proprietari au plătit cu toţii suma cerută, după care Euro Construct s-a apucat de lucrare.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Trivale a fost şi ea chemată în instanţă

După terminarea lucrărilor, Euro Construct Edilitar a spus că preţul trebuie majorat, motiv pentru care a mai cerut 3 miliarde – peste cele două, încasate deja la începerea lucrărilor. Cum nimeni nu a vrut să mai plătească peste suma stabilită iniţial, cea de 40 de milioane de lei vechi/proprietar, SC Euro Construct a dat în judecată asociaţia „Colina Verde” din Trivale pentru a-şi recupera suma, calculată de ei la 4,6 miliarde.
Deşi nimeni nu înţelege cum de s-a ajuns la o asemenea cifră, cei 49 de proprietari se simt mai mult decât înşelaţi, mai ales că, atunci când s-a formulat acţiunea în instanţă, pretenţiile Euro Construct Edilitar erau de „numai” 3 miliarde. La termenul de luna trecută, ca să fie treaba-treabă şi nimeni să nu mai înţeleagă nimic, SC Euro Construct Edilitar a venit cu o nouă revendicare şi a spus că s-au mai făcut nişte socoteli, iar, în loc de 3 miliarde, asociaţia din Trivale trebuie să plătească 4,6 miliarde de lei vechi.
Ideea în sine este că lucrările au fost finalizate, dar nu în totalitate. Preotul Marius Costache, fost paroh la „Adormirea Maicii Domnului”, cel care a semnat, în numele bisericii, contractul cu Euro Construct, ne-a declarat că, deşi s-au plătit cele 40 de milioane, sfântul locaş – chemat acum în judecată – nu este nici măcar racordat la apă şi nici la canalizare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI