BĂTAIE DE JOC Degringolada în care se află acum CS Mioveni îşi are originea şi în caruselul antrenorilor care s-au perindat pe la echipă. Practic, cei patru antrenori de până acum au câştigat împreună 5 puncte, pentru care au primit salarii de 18.500 de euro. Un calcul simplu ne arată că Primăria din Mioveni a plătit cu 4.000 de euro fiecare punct câştigat.

Ionuţ Popa – 7.000 de euro pentru 0 puncte

Primul tehnician care „a pus umărul” la această decădere a fost Ionuţ Popa. Acesta a venit cu echipa din Liga a II-a şi se părea că este ideal pentru a face performanţă la Mioveni. Beneficiind de un lot cu nume mari, Popa a debutat însă catastrofal în Liga I şi, după patru etape, echipa avea 0 puncte. Cu un salariu de 3.500 de euro pe lună, Popa a stat la Mioveni în Liga I doar două luni. Aşadar 7.000 de euro pentru…nimic pe linia clasamentului.

Ilie Stan – 4.000 de euro pentru un punct

Din etapa a cincea, a venit Ilie Stan şi toată lumea se aştepta la revitalizarea echipei. Perspectiva părea una bună, mai ales că, la primul meci cu Ilie pe bancă, CS Mioveni reuşea prima victorie în campionat, 4-2 cu Gaz Metan Mediaş. Au venit însă eşecul de la Pandurii şi scandalul iscat între Stan şi o parte din conducerea clubului. Având informaţii că este dorit la Steaua, Ilie a apăsat pe acceleraţie şi a plecat de la echipă, primind un salariu de 4.000 de euro pentru luna în care a lucrat la Mioveni.

Trei puncte pentru Răzvan Tunaru

A urmat degringolada în club şi a venit meciul cu Sportul Studenţesc. Fără niciun antrenor specializat pe bancă, doar cu Răzvan Tunaru (director general la Mioveni) pe post de tehnician, argeşenii au câştigat cu 2-1 meciul cu Sportul Studenţesc. Soarele părea că iese pe strada celor de la Mioveni, dar asta din punct de vedere al punctelor. Numai că echipa nu avea în acel moment, niciun antrenor principal, iar şefii clubului alergau cu disperare după cineva care să conducă formaţia.

Constantin Stancu – 1.500 de euro şi un punct

Deplasarea de la Galaţi a însemnat revenirea pe banca tehnică a secundului Constantin Stancu, cel care fusese îndepărtat de la echipă de către Ilie Stan. Nimeni nu se aştepta la ceva bun la Galaţi, dar, cum buturuga mică răstoarnă deseori carul mare…0-0 la Oţelul şi Stancu revenea acasă cu un punct. Aşadar cu un salariu de 1.500 de euro pe lună, Telu Stancu era cel care spărgea gheaţa în deplasare pentru CS Mioveni.

Mihai Stoichiţă – 6.000 de euro pentru un punct

Începând cu etapa a noua, la echipă era adus Mihai Stoichiţă, antrenor cu nume în fotbalul românesc. De aici înainte, nimeni nu se mai aştepta la eşecuri şi toată lumea aştepta ascensiunea echipei. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg şi Stoichiţă a reuşit contraperformanţa de a acumula un singur punct în cinci etape. A avut un salariu de 6.000 de euro pe lună, a stat 30 de zile şi a plecat în Cipru la Limasol. Se săturase probabil să vadă că trebuie să antreneze o echipă mică şi nişte jucători care abia dacă puteau să lege două pase.

Mihai Stoica, dar…până când?

Acum antrenor principal a fost numit Mihai Stoica, adică fostul secund al lui Stoichiţă. Acesta a debutat la Braşov, a pierdut cu un umilitor 4-0 şi toată lumea se întreabă cât va rezista el pe banca de la Mioveni. Având în vedere că pentru argeşeni urmează meciuri cu Dinamo şi CFR, se pare că soarta lui Stoica este pecetluită încă de pe acum. Ne este greu să credem că Mioveniul va reuşi mare brânză în aceste două jocuri, aşa că demiterea lui Stoica se va petrece, probabil, la finalul turului. Atunci se va trage linie, se va vedea probabil că formaţia va avea tot 8 puncte şi va fi, practic, condamnată la Liga a II-a. A…să nu uităm… până la finalul turului, Mioveniul mai are un meci şi cu Sibiul pe teren propriu, dar, la cum joacă acum argeşenii, nu prea credem că vor putea scoate ceva din acel joc. Poate doar o nouă înfrângere la scor şi nimic mai mult.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI