800 de lei noi pe zi pentru antrenamente

Ideea lui Dani Coman de a face o şcoală de fotbal la Piteşti a fost privită de toată lumea ca una extraordinară. Fostul portar de la FC Argeş anunţa că doreşte să crească tinere talente care, apoi, să evolueze în fotbalul mare argeşean, aşa că premisele erau extraordinare. Mai mult, primarul Tudor Pendiuc reuşea să întindă o mână de ajutor Şcolii de Fotbal „Dani Coman”, permiţând grupelor de acolo să se antreneze pe terenurile sintetice de la Stadionul „Nicolae Dobrin”.

Nas în nas cu… SCM-ul Primăriei

Totul părea minunat la Piteşti până în momentul în care Coman şi-a înscris echipa de fotbal în Liga a IV-a şi a anunţat că doreşte să promoveze. Până aici nimic rău, mai ales că Dani este tipul de jucător care niciodată nu a ascuns că doreşte să facă performanţă în orice domeniu în care activează. Din păcate pentru el, a dat nas în nas în Liga a IV-a cu CSM Piteşti, echipă care este păstorită de Consiliul Local Piteşti şi care are ca obiectiv ferm promovarea. De altfel, aceasta este singura modalitate în care Pendiuc poate să revină în sufletele microbiştilor piteşteni, după ce FC Argeş nu mai este de mult echipa-fanion a oraşului.

Chirie de zece ori mai mare

Auzind cele declarate de Coman în ceea ce priveşte promovarea, primarul Tudor Pendiuc a rămas perplex. Nu putea crede că tocmai echipa de la Şcoala de Fotbal „Danuţ Coman” se va opune SCM-ului, în drumul către promovare. Spiritele s-au încins la maximum în momentul în care cele două echipe s-au întâlnit pe teren. Scorul a fost egal 1-1 şi scandalul a început. Nervos, Pendiuc nu a mai ştiut cum să reacţioneze. S-a găsit însă imediat soluţia de avarie. De la o sumă de 10 lei pe care cei de la „Coman” trebuiau să o plătească pentru o oră de antrenament, s-a sărit 100 de lei. Adică de zece ori mai mult. Şi, cum la Şcoala „Dani Coman” sunt 8 grupe de copii, portarul de la Rapid trebuia să plătească în jur de 800 de lei pe zi pentru antrenamente.

Se mută la „METABET”

Vă daţi seama că aceste costuri sunt imense pentru o şcoală de fotbal. Nimeni nu poate să suporte 800 de lei pe zi numai pentru antrenamente, aşa că Dani s-a orientat…rapid. Va pleca din Complexul „Nicolae Dobrin” şi se va muta la „METABET”, adică pe terenul din spatele Sălii Sporturilor. Acolo se va pregăti însă pentru marea lovitură ce urmează a o da în retur. Dacă, până în acest moment, ideea de promovare era una fierbinte, de aici înainte promovarea a devenit ţelul suprem pentru antrenorii de la „Dani Coman”. Ne aşteptăm deci la un retur de foc în Liga a IV-a şi la adevărate coşmaruri pentru Tudor Pendiuc, cel care începe să tremure de la zi la zi din punct de vedere al investiţiilor în fotbal. Nu de alta, dar parcă este prea mult un buget de 5 miliarde de lei vechi pentru o echipă din Liga a IV-a, care nici nu va promova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.