Muzicienii Filarmonicii Piteşti, vedete de film, alături de Roger Moore

DE LA MUZICĂ LA BOX OFFICE „O Prinţesă pentru Crăciun” se numeşte noua producţie americană a canalului Hallmark, ce îl are cap de afiş pe Roger Moore.

Alături de marele actor, în film vor juca şi muzicienii piteşteni Tiberiu Oprea, dirijor, plus alţi 3 colegi de la Filarmonica din Piteşti. Patru artişti de prim plan ai Filarmonicii piteştene, dirijorul Tiberiu Oprea, concertmaestrul Mădălin Sandu, violonistul Daniel Stan şi violoncelista Cristina Mihai au avut şansa de a juca în filmul „A princess for Christmas” – „O Prinţesă pentru Crăciun”, în a cărei distribuţie este cap de afiş celebrul Sir Roger Moore, cunoscut drept unul dintre cei mai apreciaţi James Bond ai seriei. Filmul este cea mai recentă producţie a de pe  Hallmark, binecunoscutul canal de televiziune dedicat întregii familii,  şi va fi piesa de rezistenţă a programului sărbătorilor de iarnă, premiera urmând să aibă loc pe 3 decembrie anul acesta. Cei patru muzicieni piteşteni, deja apreciaţi de

publicul Filarmonicii pentru talentul lor,  vor fi văzuţi astfel de întreaga lume, filmul urmând a fi difuzat la scară mondială. Ei îşi joacă propriile roluri, de artişti, apărând în scenele de final ale peliculei, în postura muzicienilor care animă balul de Crăciun, într-un peisaj mirific al unui castel. Filmul este povestea unei tinere din America, Jules Daly, interpretată de actriţa Katie McGrath, care călătoreşte în Europa cu nepoţii ei pentru a-şi petrece Crăciunul la o rudă, acolo unde se îndrăgosteşte de prinţul Ashton, jucat de Sam Heughan. Producţia s-a filmat la studiourile MediaPro din Bucureşti, la Castelul Peleş şi Palatele Ştirbei şi Bragadiru.

„Au dorit să aibă în film muzicieni adevăraţi, nu simpli figuranţi”

Prezenţa artiştilor piteşteni în distribuţie nu este o simplă întâmplare, ei ajungând în atenţia producătorilor tocmai pentru valoarea lor, primul contactat fiind dirijorul Tibi Oprea. „Cei care s-au ocupat de alegerea distribuţiei au dorit să aibă în film muzicieni adevăraţi, care ştiu ce au de făcut în scenă, care să fie credibili, nu simpli figuranţi, care doar să mimeze. Eu am fost contactat de unul dintre managerii care lucrau la film, acesta fiind de părere că sunt potrivit pentru ce au ei nevoie. M-au invitat să particip la filmări, alături de echipa cu care vreau să lucrez. Evident, mi-am ales colegii de orchestră şi totul a ieşit foarte bine. Am filmat doar o zi, la Palatul Bragadiru, în două scene. Una dintre ele se petrecea la intrarea în castel, iar cea de a doua, mai lungă, în sala de bal, unde noi eram muzicienii care trebuiau să susţină programul muzical. A fost o experienţă interesantă să fim parte dintr-un film şi, mai ales, alături de asemenea nume mari ale cinematografiei. Nu mă pricep prea bine la acest domeniu dar, din câte am înţeles, cei doi tineri care jucat rolurile principale sunt destul de cunoscuţi şi apreciaţi, iar Roger Moore nu mai are nevoie de prezentare! Cu toate acestea – lucru care ne-a impresionat atât pe mine, cât şi pe colegii mei – absolut tot timpul ne-au tratat cu cel mai mare respect, apreciindu-ne ca muzicieni, şi nicio clipă nu ne-au făcut să ne simţim altfel!”, ne-a povestit despre această experienţă Tiberiu Oprea. „O prinţesă pentru Crăciun” este filmul de revenire în televiziune a lui Sir Roger Moore, un motiv în plus pentru a fi o peliculă de succes, în afară de atracţia pe care o exercită asupra publicului cinefil poveştile dedicate Crăciunului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.