Stilistul Marius Mizdran îşi deschide propriul salon de înfrumuseţare

STIL Binecunoscutul hair-stilist Marius Mizdran se întoarce la Piteşti după doi ani de absenţă şi le propune clientelor un nou concept de salon de înfrumuseţare.

Marius aduce tehnici de ultimă oră – învăţate în saloanele de lux din Londra – şi branduri noi în machiaj şi manichiură.

Unde aţi fost plecat atâta vreme şi ce aţi făcut în acest timp?
Un an şi opt luni am fost într-un schimb de experienţă la Londra, unde am lucrat în cele mai luxoase saloane, precum „Tony and guy”, „Rush”, „Headmasters”. Am stat între o lună şi trei luni în fiecare, timp în care am învăţat tehnici noi de colorare, am cunoscut alte branduri şi multe alte chestiuni de management, de organizare a unui salon de lux, de comunicare cu clientele… Şi cum pasiunea mea se leagă şi de machiaj, nu numai de păr, la Londra m-am perfecţionat şi în make-up, lucrând pentru cei de la Mac şi brandul Dior.  

De ce v-aţi întors în România?
Au fost mai multe motive, mai multe întâmplări care s-au suprapus şi m-au făcut să cred că e mai bine să mă întorc. Contractul de schimb de experienţă a fost pe perioadă determinată şi chiar când mi-a expirat, din păcate, s-a întâmplat să îl pierd pe tatăl meu. A trebuit să vin în România şi mi-am dorit să mai rămân o perioadă alături de mama mea. Şi aşa am simţit, că ar trebui să rămân aici. Am rămas în Bucureşti, oraşul unde eu mă simt cel mai bine, şi am lucrat timp de 8 luni la salonul binecunoscutului hair-stilist Cristi Pascu.

De ce aţi decis să vă deschideţi un salon în Piteşti?
Pentru că am un număr de cliente care mă vor aici! M-au sunat, au venit la mine la Bucureşti când lucram acolo, le-am simţit aşa, căldura şi ardoarea cu care m-au aşteptat să revin în România. M-am bucurat foarte tare, nu  pot să neg, m-am simţit flatat de aprecierea lor! Aşa că am decis să revin în Piteşti şi să încerc să îmbunătăţesc calitatea pe piaţă în ceea ce priveşte saloanele de înfrumuseţare din Piteşti.

Ce e nou în concepţia pe care o propuneţi?
Vin cu un alt concept de salon, cu o echipă profesionistă şi bine pregătită, care a urmat cursuri de specializare atât în ţară, cât şi în străinătate. Unii sunt la început de drum, alţii sunt deja experimentaţi. Unii chiar au venit ei să îmi propună o colaborare, dat fiind faptul că au auzit de mine şi şi-au dorit să lucreze cu mine. Am fost încântat că mulţi dintre ei şi-au dorit să îmi fie ucenici sau ucenice, pentru că au auzit de mine. Şi m-a bucurat chestia asta! Aşa am reuşit să îmi construiesc o echipă specială. Vom fi 13 persoane, cu dorinţă de muncă! Nu suntem foarte mulţi, dar suntem uniţi şi pregătiţi şi asta cred că este cel mai important. Eu, ca manager, am investit deja în ei: au luat parte la seminarii de culoare, de make-up, la cursuri de comunicare…

Ce aduceţi nou, ca tehnici şi produse?
Vom aduce branduri noi atât la coafor, cât şi la manichiură şi cosmetică. Începând de la scafa cu cromoterapie, o scafă cu lumini care face terapie prin lumină şi culoare, spălări cu apă ionizată, o serie de ritualuri şi tehnici în premieră pentru Piteşti. Dar sunt încă surpriză!

Unde şi cum va fi salonul?
Salonul va avea o tematică exotică, pentru că eu vin dintr-o lume exotică, deşi Londra nu e nicidecum aşa, ci mai degrabă conservatoare. Dar cred că în vieţile mele anterioare am trăit şi în Londra, dar şi în alte ţinuturi exotice. Locaţia nu arată nicidecum ca un salon, ci este într-o casă care va întâmpina clientele cu o atmosferă de cămin, de plăcut şi cald! Nici măcar mobilierul nu este unul de salon. Când uşa îţi va fi deschisă, să simţi că intri în casa ta!

Cum vor fi costurile, ţinând cont că veniţi cu atâtea lucruri noi?
Probabil că atunci când auzi lucruri noi, de oameni care s-au specializat afară, te gândeşti că nu vor fi preţuri mici şi nu se va vinde foarte ieftin! De ce s-ar vinde foarte ieftin? În realitate, mă voi vinde la un preţ care să fie accesibil pentru puterea de cumpărare a clientelor. Nu vin să fac o afacere în adevăratul sens al cuvântului, pentru ca, peste noapte, să devin milionar. Nu că nu mi-aş dori! Dar nu vreau asta! De ce să jefuiesc oamenii, când ştiu clar care este costul unui anumit serviciu, iar eu să îl vând de 10 ori mai scump? Nu are rost o astfel de abordare. Astfel că preţurile la Salonul „Marius Mizdran” nu vor depăşi nivelul actual al pieţei de lux din Piteşti. Spre exemplu, un tuns şi aranjat, cu spălat şi coafat va fi între 50 şi 100 de lei.  Vom avea două categorii de preţuri pe partea de coafor: unul pentru clientele ce vor apela la serviciile stiliştilor, altele pentru cele care mă vor accesa pe mine personal!      

Când va fi inaugurarea?
Joi, pe 18 octombrie, la ora 17.00. Va fi ceva foarte frumos, cu mulţi invitaţi speciali. Locaţia este pe Negru Vodă, numărul 45 D. Vor veni traineri de la Bucureşti, care îşi vor prezenta pe rând produsele, şi vom avea multe surprize pentru cliente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.