Stelele sportului argeşean în 2011

PREMIERILE ANULUI Săptămâna trecută, DJTS, CSM şi SCM şi-au premiat cei mai buni sportivi. Săptămâna trecută a fost una de gală şi asta în primul rând pentru că DJTS, CSM şi SCM au organizat festivităţi de premiere pentru cei mai buni sportivi din anul care stă să se încheie. A fost un moment emoţionant, cei mai importanţi sportivi ai judeţului primind diplome, cupe şi premii, după un sezon greu, dar plin de realizări.

Bobul şi judo, pe primul loc

DJTS şi SCM au hotărât ca sportivul anului să fie boberul Nicolae Istrate (CSM Câmpulung), cel care a obţinut locul 3 la Cupa Eu­ro­pei şi locul 8 la Campionatul Mon­di­al. Sportiva anului a venit din judo, acolo unde A­lina Zaharia (CSM Piteşti) a fost, în 2011, cam­pi­oa­nă europeană şi medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Kata. Printre premianţi s-a numărat şi Valentin Por­ciş­tea­nu, cam­pi­on naţional la auto­mo­­bi­lism.

Judo a făcut legea şi la CSM

CSM a hotărât ca titlul de „sportivul anului să fie împărţit între  Alina Zaharia şi Alina Cheru (judo), care au câştigat medaliile de bronz la Campionatul Mon­dial de Kata din Germania. Cele două au mai cucerit în 2011 şi titlul eu­ropean la kata în Cehia. Cei mai buni antrenori au fost desemnaţi antrenorii de judo Corneliu Pă­lă­rie şi Valeriu Ioniţă, care s-au ocupat de pregătirea celor două campioane.

Discuţii contradictorii pe tema FC Argeş

La cele două festivităţi a participat şi primarul Tudor Pendiuc, dar şi Gica Dobrin împreună cu managerul general de la FC Argeş, Cătălin Barbu. Cum se ştie că primarul Piteştiului nu mai iubeşte foarte mult gruparea alb-violetă, întâlnirea celor trei la un moment festiv a făcut ca discuţiile să se lege rapid. Dacă Barbu a continuat şi aici să atace Primăria, instituţie căreia i-a respoşat că nu vrea să sprijine pe FC Argeş, Pendiuc s-a mulţumit doar să zâmbească şi să spună: „Niciodată nu am fost împotriva acestei echipe. Dacă aveţi rezultate, toţi o să vă sprijinim!”

Ziguli – de la costum, la blugi

Dacă în prima zi George Ziguli, preşedinte CSM, a prezidat festivitatea şi a fost îmbrăcat la ţol festiv, a doua zi, la Teatrul „Al. Davila”, Ziguli a preferat să poarte blugi şi geacă. „Ieri am fost prinţ, azi sunt simplu om de rând. Să mai stea şi alţii spânzuraţi de cravată şi strânşi de sacou”, a spus, cu zâmbetul pe buze, actualul director sportiv de la echipa de baschet BCU Piteşti.

Crăciuniţe sexy la DJTS

Desfăşurată la „Ramada”, festivitatea de la CSM a fost una sobră. Nu la fel au stat lucrurile la DJTS, acolo unde crăciuniţe sexy i-au impresionat pe oaspeţi prin dansurile prestate pe scena teatrului. Mai mult, spectatorii au putut vedea şi o paradă a modei, moment în care Ilie Bărbulescu nu s-a putut abţine şi a comentat: „De aici ne primim şi noi premiile pentru sezonul trecut, sau astea sunt numai pentru organizatori?”

Baze sportive în loc de baruri

Ca de obicei, primarul Tudor Pendiuc a acordat diverse premii, dar a şi ţinut scurte cuvântări din care a reieşit faptul că, în anii următori, municipalitatea se va ocupa şi mai mult de sportul de masă din judeţul nostru: „Vreau să ştiţi că noi suntem într-o permanentă căutare de fonduri pentru a crea noi baze sportive. Doar aşa putem să-i facem pe tineri să nu se mai gândească la baruri şi discoteci şi să ducă o viaţă sportivă, plină de realizări şi împliniri!”

Câmpulung, pe primul loc la cluburi

Flavius Panţurescu, director DJTS, a ţinut să facă, la final de an, şi clasamentul cluburilor. Astfel, aşa după cum ne spunea, „pe primul loc este CSM Câmpulung, iar pe lo­cul doi, CSM Piteşti. O situaţie foarte clară va fi du­pă ce ANST va stabili clasamentul celor mai bu­ne cluburi sportive pe acest an. Oricum, ţin să felicit toate cluburile din Argeş, pentru că rezultatele obţinute au fost bune, dar, aşa cum se întâmplă mai mereu în viaţă, există loc şi de mai bine. Sper ca 2012 să aducă şi mai multe medalii şi performanţe!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.