Sporturile de echipă din Argeş au ajuns la pământ

Dacă, în urmă cu ceva ani, sportul argeşean era unul recunoscut în toată ţara pentru rezultatele excelente avute la mai toate categoriile de vârstă, ceea ce se întâmplă în prezent este un adevărat coşmar. Nimic nu prevestea dezastrul actual, aşa cum nimeni nu putea pronostica faptul că un judeţ precum Argeşul se va zbate în mediocritatea sportului naţional. În cele ce urmează, vă vom prezenta o analiză a ceea ce, pe vremuri, era considerat unul dintre cele mai întemeiate motive de mândrie pentru Argeş: sportul.

Fotbalul a murit la Piteşti şi se zbate să supravieţuiască la Mioveni

Pe vremuri, FC Argeş se lupta pentru a ocupa o poziţie pe podium. Acum, totul este o ruină. Vremurile în care alb-violeţii învingeau pe  Real Madrid ori Valencia sunt demult apuse, iar pe urmele marilor alb-violeţi Dobrin, Bebe Barbu, Mutu sau Coman nu mai calcă nimeni. Echipa are o evoluţie slabă în Liga a II-a şi se „luptă” să aducă la echipă fotbalişti cât mai slab cotaţi. Practic, ultimii ani au îngropat definitiv gloria violetă, şi viitorul pe termen scurt nu pare a schimba nimic.
La Mioveni, se mai încearcă ceva, dar eficienţa este zero, iar retrogradarea nu mai poate fi evitată. Transferurile dezastruoase şi fără rezultate concrete ale jucătorilor cu nume precum Dică, Neaga, Mărgăritescu sau Tănasă au condus echipa spre o retrogradare ruşinoasă. Zbaterile primarului Georgescu sunt deşarte, iar Argeşul este pe cale de a pierde şi singura echipă pe care o mai avea în Liga I.

Volei feminin – De la cupele europene, la retrogradare

Era o vreme când Sala Sporturilor din Trivale se umplea până la refuz la meciurile de cupe europene ale echipei de volei feminin Dacia. Acum, lucrurile stau cu totul altfel… La ora actuală, echipa de volei feminin se află în prima ligă, dar şansele de a rămâne aici sunt minime. Nu s-a investit în transferuri, şi, deşi antrenoarea Nicoleta Iatan se implică mult, rezultatele sunt departe de tot de aşteptări.

Handbal – La masculin – speranţe, la feminin – inexistent

În speranţa că se mai poate salva ceva din onoarea sportului argeşean, Consiliul Judeţean a încercat să sprijine financiar echipa de handbal masculin. Dezamăgirea a fost cruntă, pentru că echipa HC Argeş a retrogradat anul trecut şi se află acum în liga secundă. Este drept că HC Argeş are, la ora actuală, şanse de a reveni în prima divizie. Perioada în care, la clubul Dacia, secţia de handbal masculin se lupta pentru o poziţie fruntaşă pare, totuşi, apusă. Nu mai aducem în discuţie handbalul feminin, pentru că aici nici nu mai avem despre ce vorbi. Pe vremuri, eram tari; acum, suntem… inexistenţi .

Baschet masculin – dezamăgire de la zi la zi

Poate că aici au mai rămas unele rezultate, dar sunt departe de ceea ce se întâmpla cu aproape 12 ani în urmă, atunci când BCA câştiga titlul, sau în 2007, când echipa devenea vicecampioană. La ora actuală, echipa este la un pas de a rata calificarea în play-off, performanţă care, în anii trecuţi, era realizată fără mare greutate.

Concluzia: nimeni nu se mai interesează, cu adevărat, de sport

Una peste alta, putem spune că am fost regi şi acum am ajuns cerşetori. Nimeni nu se mai interesează de sport în Argeş, nimeni nu mai investeşte vreun leu, nimeni nu mai mişcă un pai pentru binele sportului. Toţi privesc cu nepăsare cum simbolul Argeşului moare şi ridică nepăsători din umeri atunci când lumea se întreabă unde sunt vremurile de altă dată. Primăriile, Consiliile Locale şi Consiliul Judeţean au pus mână de la mână la acest dezastru şi ne aşteptăm ca, de aici încolo, vremurile să devină tot mai tulburi. Concluzia este că nu ne putem aştepta la nimic bun şi că vom continua să privim la televizor cum echipe din alte judeţe se luptă pentru performanţă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.