Diana Enache – marea speranţă a tenisului argeşean

PERFORMANŢĂ Tenismena piteşteană Diana Enache a început anul în forţă, ajungând până în semifinalele turneului ITF de la Belek (Turcia), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. După Ruxandra Dragomir, una dintre cele mai mari jucătoare românce de tenis din toate timpurile, Piteştiul este pe cale să dea o nouă jucătoare de top. Născută pe 24 ianuarie 1987 la Piteşti, jucătoarea Diana Enache, cap de serie numărul 2, a ajuns, duminica trecută, până în semifinalele turneului ITF de la Belek (Turcia), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Diana a pierdut în două seturi, 5-7, 2-6, semifinala jucată în compania lui Danielle Harmsen, din Olanda. Diana Enache o învinsese în sferturi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Elena Nemcen, din Kazahstan.
Este un început de bun augur pentru 2012. Şi, în acelaşi timp, un început care confirmă performanţele ei precedente în circuitele de tenis ITF. În prezent, Diana se află pe locul 385 în circuitul WTA, o creştere spectaculoasă, dacă ne gândim că, în urmă cu doi ani, la sfârşitul lui 2009, ea se afla pe locul 634.

Apreciată de marele Guillermo Vilas

Trebuie spus că Diana Enache se bucură de aprecieri din ce în ce mai numeroase în lumea tenisului. Cel mai important nume care i-a remarcat talentul este fostul mare tenisman Guillermo Vilas, cel care a câştigat în carieră patru turnee de Mare Şlem şi 62 de turnee ATP.
Guillermo Vilas i-a pregătit, printre alţii, pe celebrii Boris Becker şi Gabriela Sabatini. De altfel, în 2010, Diana Enache chiar a câştigat puternicul turneu al Academiei de Tenis „Guillermo Vilas” de la Mallorca, dotat cu premii în valoare de 10.000 de dolari. Ea a învins-o atunci cu 6-2, 6-4 pe italianca Karin Knapp, o jucătoare ce, în 2008, ajunsese până pe locul 35 în clasamentul WTA. Diana a câştigat atunci şi turneul de dublu.
Diana Enache a început să joace tenis la şase ani şi are în palmares 8 titluri ITF la simplu şi 24 la dublu, cu 194 de meciuri câştigate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.