TRANSFER CU NEREGULI Clubul piteştean de fotbal care l-a format pe talentatul mijlocaş a solicitat celor de la FRF şi LPF să nu înregistreze transferul lui Mihăiţă Chipciu la Steaua, deoarece se încalcă documente semnate între Sporting Piteşti şi FC Braşov. A făcut multă vâlvă în ultima perioadă transferul lui Mihăiţă Alexandru Chipciu de la FC Braşov la Steaua Bucureşti.

Un transfer care are toate şansele să fie…anulat, deoarece braşovenii au încălcat mai multe documente semnate cu Sporting Piteşti, clubul care l-a format pe talentatul mijlocaş. Clubul Sporting Piteşti a emis un comunicat de presă, în care aduce multe clarificări privind transferul… neregulamentar făcut de F.C. Braşov.
După cum se precizează în comunicat, „Mihăiţă Chipciu a fost format şi lansat în fotbalul de performanţă de către CS Sporting Piteşti. Aici calităţile sale native de excepţie au fost şlefuite şi puse în valoare, concretizându-se în evoluţii care l-au propulsat la loturile naţionale de juniori, unde a avut peste 30 de selecţii. De asemenea, Alexandru Chipciu a fost remarcat şi monitorizat de scouteri ai principalelor cluburi din România”.
În 2007, Alexandru Chipciu a fost transferat la FC Braşov, echipă care evolua, la acel moment, în divizia secundă. În „Acordul de transfer”, înregistrat atât la Asociaţia Judeţeană de Sport Argeş, cât şi la Federaţia Română de Fotbal, se preciza că CS Sporting Piteşti va primi, în schimbul jucătorului, suma de 70.000 de euro, la care se adaugă 50% din suma ce va fi obţinută la un viitor transfer (în ţară sau în străinătate). Conform oficialilor Sporting Piteşti, „după promovarea echipei FC Braşov în prima divizie, – Acordul de transfer – al jucătorului Alexandru Chipciu a fost înregistrat, conform regulamentului, la Liga Profesionistă de Fotbal, fiind încheiat între CS Sporting Piteşti şi FC Braşov, potrivit căruia – CS Sporting Piteşti încasează 50% din suma de transfer în ţară sau în străinătate[…] Transferul jucătorului Chipciu Mihăiţă Alexandru se realizează cu participarea ambelor cluburi”.
Deoarece FC Braşov nu a achitat integral către CS Sporting Piteşti suma de 70.000 de euro prevăzută în contract, clubul piteştean a sesizat Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF. Astfel, prin Hotărârea nr. 568/04.08.2009, CNSL a FRF a admis cererea formulată de către CS Sporting Piteşti şi a dispus „revenirea jucătorului Chipciu Mihăiţă Alexandru la CS Sporting Piteşti începând cu 04.08.2009”.
În perioada judecării litigiului, ignorând documentele anterioare şi prevederile regulamentare, FC Braşov a încheiat cu jucătorul Alexandru Chipciu un contract ca şi cum ar fi deţinut proprietatea deplină asupra jucătorului. Acest fapt a creat o situaţie ambiguă, iar conducerile celor două cluburi implicate au decis elaborarea unui nou document prin care să se restabilească înţelegerea iniţială în vederea protejării intereselor profesionale ale jucătorului. În acest sens, a fost încheiat un „Contract de Cesiune”, pe 19.01.2010, înregistrat atât la AJF Argeş, cât şi la LPF. Prin acest document, FC Braşov cesionează cu titlu gratuit către CS Sporting Pitesti 50% din drepturile de transfer/federative deţinute asupra jucătorului Chipciu Mihăiţă Alexandru.

CS Sporting Piteşti va sesiza şi forurile internaţionale în cazul Chipciu

În urma prestaţiilor avute la formaţia braşoveană, Alexandru Chipciu a atras atenţia specialiştilor, fiind selecţionat la echipa naţională, pentru care a şi debutat în anul 2011. În consecinţă, cele mai puternice cluburi din ţara noastră şi chiar echipe din străinătate şi-au manifestat dorinţa de a-l achiziţiona, la finele anului 2011 FC Braşov primind oferte scrise în acest sens. Analizând ofertele primite, FC Braşov a decis să îl transfere pe Alexandru Chipciu la clubul Steaua, fără a invita la discuţii (sau măcar a consulta) şi CS Sporting Piteşti, aşa cum era prevăzut în actul adiţional la „Acordul de Transfer”, cu atât mai mult cu cât CS Sporting Piteşti deţine 50% din drepturile de transfer/federative asupra jucătorului.
„Pe cale de consecinţă, având în vedere demersul neregulamentar iniţiat în frauda CS Sporting Piteşti de către cele două cluburi, respectiv Steaua şi FC Braşov, CS Sporting Piteşti va iniţia şi va susţine, pe lângă toate structurile sportive abilitate, interne şi internaţionale, acţiuni pentru rezolvarea situaţiei în conformitate cu documentele asumate de către FC Braşov şi cu prevederile legale (interne şi internaţionale), rezervându-şi dreptul de a sesiza şi alte organe şi instituţii”, se precizează în comunicatul emis de către club.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI