TVR va prezenta propriile soluţii pentru ieşirea din criza financiară cu care se confruntă.

Conducerea instituţiei lucrează deja cu specialiştii Uniunii televiziunilor publice europene, EBU. Directorul general al EBU a discutat cu reprezentanţi ai Preşedinţiei şi Guvernului despre situaţia TVR.

O televiziune publică puternică este garanţia că interesul publicului este servit la cele mai înalte standarde. Este ideea centrală de la care au plecat discuţiile directorului general al Uniunii televiziunilor publice din Europa, EBU, cu autorităţile române.

“Am găsit mult sprijin, uşi deschise şi multă voinţă de a schimba şi îmbunătaţi situaţia. Aveţi nevoie de un serviciuu public puternic care, aşa cum spune şi numele, să servească doar interesul public “, spune Ingrid Deltenre, director general al EBU.
Preşedintele EBU spune că TVR este un membru respectat al organizaţiei şi poate învăţa de la celelalte televiziuni europene care ar fi cele mai bune metode de reformare a instituţiei.

Reprezentanţii televiziunii vor să schimbe din temelii felul în care este percepută instituţia. Punctul central al planului de redresare la care se lucrează este ajustarea cheltuielilor în funcţie de venituri.
La sfârşitul lui 2014, TVR avea datorii de aproximativ 700 de milioane de lei. După demiterea Consiliului de Administraţie, partidele politice au promis că vor discuta despre schimbarea legii TVR.

Comments

comments