Având în vedere condiţiile meteo din ultima perioadă şi ţinând cont că anumite drumuri sunt deja acoperite de ninsoare, şoferii trebuie să pregătească cauciucurile de iarnă.

 

Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3.5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Soferii sunt sfatuiti sa adapteze permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic.

„Chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare”, spun reprezentantii IPJ, care atrag atentia asupra necesitatii respectarii indicatiilor politistilor rutieri si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum.

Legislatia in vigoare nu conditioneaza utilizarea anvelopelor de iarna de o anumita data calendaristica, ci de starea partii carosabile, respectiv atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu polei, gheata sau zapada.

Comments

comments