Programele TVR, recepţionate în regim terestru digital în sud-estul ţării prin releul Coştila

Programele televiziunii publice pot fi recepţionate de azi în regim terestru digital şi de cei din sud estul ţării.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii a pus în funcţiune releul de la Coştila, din munţii Bucegi. Semnalul ajunge la aproximativ 20 la sută din populatie.

Tranziţia către televiziunea digitală se face, pentru moment, cu ajutorul unor emiţătoare analogice modificate. Au fost realizate de specialiştii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii RADIOCOM. Noile echipamente vor putea fi cumpărate după ce se va stabili câştigătorul licitaţiei. Acum, s-a alăturat emisiei digitale şi releul de la Coştila.

Releul de la Coştila, situat la aproape 2.500 de m altitudine, a emis pentru prima dată în urmă cu 47 de ani şi era considerat obiectiv strategic. Pogramele Televiziunii Române puteau fi recepţionate în sud-estul României.
Societatea Naţională de Radiocomunicaţii RADIOCOM menţine, temporar, emisia TVR 1 în format analogic. În paralel, dezvoltă reţeaua digitală, care cuprinde toate programele TVR. Până la sfârşitul anului viitor, 90 la sută din populaţia ţării va avea acces la televiziunea digitală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.