Patronii, nemulţumiţi de modificările Codului Muncii aprobate tacit de Senat, fac acum presiuni pentru ca, în Camera Deputaţilor, care este decizională, schimbările propuse să nu fie adoptate.

Noua legislaţie presupune concediu de odihnă proporţional cu cât munceşte angajatul, plata mai mare pentru orele suplimentare şi obligaţia de a-i anunţa pe angajaţi, în scris, de orice modificare a contractului, care este una dintre principalele nemulţumiri ale patronilor. În ce priveşte munca suplimentară, acesata va trebui compensată printr-un spor de cel puţin 75% din salariu care va fi plătit în următoarele 30 de zile, faţă de 60, cât este în momentul de faţă.

În noua sa formă, Codul Muncii prevede mărirea, de la cinci la 17, a numărului de zile de concediu medical plătit de firme. Patronii spun că unii angajaţi îşi vor lua concedii fictive, ca să se ocupe de treburi personale iar ei vor trebui să plătească aproape în întregime toate concediile medicale. Şi cele reale, care au legătură cu o boală reală, și cele pentru “nevoi personale”.

În plus, perioada de probă nu poate depăşi 10 zile în cazul muncitorilor necalificaţi şi 30 de zile în cazul specialiştilor.

Consiliul Național al Înterprinderilor Mici și Mijlocii a fost prima asociație a patronilor care a sesizat că modificările aduse Codului Muncii au fost adoptate tacit de senatori, fără să fie discutate în Consiliul Economic și Social, așa cum era normal. Angajatorii cer ca, în Camera Deputaţilor, care este for decizional, modificările adoptate de Senat să fie respinse.

„€Dacă se vor aproba în modul în care a trecut prin Senat înseamnă, în primul rând, desființarea unor întreprinderi, sigur, și totodată cheltuieli în plus pentru întreprinderile din România” este de părere Ioan Mintaș, prim-vicepreședintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Propunerea legislativă de modificare a Codului Muncii este iniţiată de Blocul Naţional Sindical. Modificările ar intra în vigoare dacă şi deputaţii şi-ar da acordul.

Comments

comments