Sindicatele cer vaccinare antigripală gratuită prioritară pentru profesori. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îi solicită ministrului sănătății, Nelu Tătaru, să facă toate demersurile pentru asigurarea cadrului legal prin care angajații din sistemul de educație să beneficieze, la cerere, de vaccinare antigripală gratuită, realizată cu prioritate.

Cererea vine în contextul în care chiar ministrul sănătății a anunțat că au fost achiziționate până în prezent 3 milioane de doze de vaccin, iar cadrele didactice ar trebui să fie incluse în categoria de risc.

Sindicatele atrag atenția că, prin natura profesiei, salariații din învățământ sunt expuși suplimentar îmbolnăvirii și poți deveni la rândul lor surse de infectare a elevilor cu virusul gripal.

Mai mult, Ministerul Sănătății ar trebui să lanseze o campanie națională de vaccinare a angajaților din învățământ,la solicitarea acestora, prin intermediul cabinetelor școlare, evitând suprasolicitarea medicilor de familie, se mai arată în comunicatul sindicatelor din Educație.

Comments

comments