Primăria Mioveni a luat măsurile prevăzute de legislație pentru desfășurarea în siguranță a procesului de vot la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pentru ca alegătorii să fie protejați. Pentru protecția cetățenilor în contextul pandemiei s-au achiziționat termometre digitale pentru triajul epidemiologic la intrarea în secțiile de votare, dezinfectant (de mâini și suprafețe) pentru amplasarea în incinta secțiilor de votare, atât pentru cetățeni, cât și pentru personalul secției de votare.

Totodată vor fi puse la dispoziție mănuși și măști de protecție care vor fi alocate atât membrilor secțiilor de votare, cât și cetățenilor care vin la urne și nu dispun de mască.

De asemenea, pentru amenajarea celor 24 de secții de votare au fost luate următoarele măsuri:

– Cabinele de vot și urnele vor fi montate de Primărie în zilele dinaintea scrutinului pentru a nu afecta activitatea școlară;

– Se vor realiza linii de marcaj pentru respectarea distanțării între cetățenii care așteaptă să intre în secția de vot, atât pe holuri, cât și în exteriorul secțiilor de votare;

– Se vor monta afișe la fiecare intrare cu instrucțiuni clare pentru desfășurarea procesului de vot în siguranță;

– Primăria va pune la dispoziția membrilor secțiilor de vot mașinile disponibile în parcul auto al instituției și al serviciilor publice pentru: transportul materialelor la secțiile de votare, pentru transportul sacilor cu buletinele de vot, după terminarea scrutinului, pentru transportul urnei mobile, precum și personal auxiliar/suplimentar la intrările secțiilor de votare.

Tot pentru siguranța locuitorilor se va face dezinfecția încăperilor și a spațiilor conexe în care se organizează secțiile de vot, această operațiune efectuându-se atât înaintea scrutinului, cât și după acesta.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI