Vineri la Muzeul Goleşti, liderii PSD Argeş, parlamentarii şi primarii s-au întâlnit pentru a stabili viitorii candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Şedinţa s-a lăsat, însă, cu scântei, deoarece numărul celor care doreau să candideze îl depăşea cu mult pe cel al colegiilor ce revin PSD în cadrul USL. Practic, pe un loc se luptau 5 sau 6 candidaţi, adică o concurenţă mai ceva ca la Facultatea de Medicină, pe vremuri. Cum lucrurile nu s-au putut tranşa „la masa verde”, vicepreşedinta PSD Argeş, Simona Bucura – Oprescu, a avut o intervenţie destul de tranşantă, apreciată de mulţi dintre cei prezenţi. Vă prezentăm, în exclusivitate, rezoluţia propusă de Simona Bucura – Oprescu la întâlnirea de la Goleşti.
„În 2008, au fost trei candidaţi ai PSD care au afirmat public că este ultima dată când candidează. Acum, doi vor din nou, ca şi când li s-ar cuveni. Uitând că, în patru ani, e timp suficient să înveţi procedura şi să contezi, să vorbeşti în Parlamentul României ca lumea să audă de Argeş şi să ştie cine sunt argeşenii, să ai iniţiative şi amendamente legislative, să urmăreşti obiectivele cu care te mandatează primarii colegiului tău în politica naţională sau în politica partidului.
Consider ca fiind o greşeală să tratăm o funcţie aleasă ca şi cum s-ar cuveni cuiva. Consider ca fiind o greşeală să credem că cei desemnaţi de USL, indiferent cine ar fi aceştia, ne conferă şi certitudinea unui rezultat de 50+1%. Consider că munca, competenţa, loialitatea, expunerea şi mai ales câte voturi ar lua candidatul, ar trebui să facă diferenţa.
Unii colegi, precum domnul preşedinte executiv Tudor Pendiuc, domnul preşedinte de onoare Filip Georgescu au spus că două mandate de parlamentar sunt suficiente pentru a dovedi ce poţi. Eu am fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş un an şi se spune că am dovedit! Eu, în condiţiile în care mi-am făcut datoria, era şi dreptul meu să mă bat pentru un mandat de vicepreşedinte. Înţelegând situaţia, nici măcar nu am deschis discuţiile şi cei din Consiliu ştiu bine că eu am făcut un pas înapoi, cu toate că mi-a fost greu! În concluzie, propunerea pe care o aduc în dezbaterea dumneavoastră este ca orice parlamentar să aibă maximum 3 mandate! Am 17 ani în partidul acesta, mai mult de jumătate din viaţa mea de până acum. Recunosc că m-am bucurat când am aflat că vor fi alegeri preliminare pe colegii! Am zis asta e şansa mea! De fiecare dată când am ajuns la vot, am reuşit! Dar totuşi…..! Din 2004 până în 2012, la muncă – poate că nu am văzut eu bine – dar parcă nu eram aşa de mulţi….. Parcă în statut, în acord cu regulile Internaţionalei Socialiste, scrie de femei şi tineri (adică până în 35 de ani….) Parcă mesajul preşedintelui Ponta este foarte clar: întinerirea organizaţiilor, oameni de partid care să nu cedeze presiunilor, care să nu fie şantajabili… Dar parcă înţeleg că unora li se cuvine, la alţii se negociază, au susţinerea lui X sau Y, unii sunt invitaţi, iar unii au dreptul de a depune solicitarea privind intenţia de a candida…Mă întreb şi eu: ce drept am în partidul ăsta, după atâta muncă…?
În concluzie: Vreau ca şi după 9 decembrie să fim tot şapte pe loc la muncă! Vreau ca cei care sunt desemnaţi şi pierd alegerile, să îşi dea demisia atât din funcţiile politice cât şi administrative şi să restituie partidului toţi banii cheltuiţi cu ei! Vreau ca în 2016, dacă în conjunctura din 2012 au pierdut, să nu mai vină că vor să candideze din nou! Vreau, dacă e perioadă de consultare, să fie perioadă de consultare! Fiindcă am mai avut noi şi alte alegeri preliminare la care una s-a votat, alta a ieşit şi altceva s-a trecut pe listă! Vreau ca ceea ce vrea talpa, pălmaşul, militantul, primarul, cetăţeanul să decidă soarta! Vreau să fim corecţi între noi! Vreau oameni politici de stânga pentru un partid drept! Vreau maximum trei mandate pentru un parlamentar!”, a concluzionat Simona Bucura – Oprescu.