ÎPS Calinic: ,,Dumnezeu se află în toate, chiar şi în iPhone-ul tău”

CREDINŢA HI-TECH „Doamne fereşte!”, ar scuipa în sân un adevărat credincios, dar totul e deja realitate! Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului lansează joi, 11 octombrie, o aplicaţie cu rugăciuni pentru iPhone şi iPad. Aceasta include o colecţie numeroasă de rugăciuni şi acatiste, dar şi un planificator cu alarmă, care înlocuieşte astfel „desuetul” clopot al bisericii, ce cheamă credincioşii la rugăciune. „Modul de trai modern este mai alert, avem mai multe responsabilităţi şi mai puţin timp liber, de aceea mulţi dintre noi mergem din ce în ce mai rar la biserică pentru a ne ruga. Credinţa noastră nu trebuie să pălească în absenţa unui cadru religios. Important este să ne îndreptăm gândurile către Divinitate şi să ne rugăm, oriunde ne-am afla”, îşi justifică ÎPS Calinic ideea de a-i  invita pe credincioşi la rugăciuni on-line, într-un comunicat emis luni de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, adăugând că tehnologia ar putea fi de un real ajutor în acest sens.

Cu aplicaţia gratuită ,,Mănăstirea Curtea de Argeş”, Biserica intră ,,în secolul XXI”

Aplicaţia include o colecţie numeroasă de rugăciuni şi acatiste, dar şi un planificator cu alarmă, care aminteşte ce rugăciune şi-a  propus un credincios la ora şi data setată. Pe lângă toate acestea, utilizatorul va avea acces la cele mai noi ştiri ale Arhiepiscopiei Argeşului: hramuri, pelerinaje, acţiuni ale Bisericii Ortodoxe, întâlniri şi vizite ale înalţilor prelaţi, evenimente de caritate organizate de instituţiile Bisericii, regulamente noi, dar şi colaborări cu alte rituri.
„Mănăstirea Curtea de Argeş din iPhonul tău te va purta în altă lume, deoarece aplicaţia conţine fotografii, dar şi un ghid turistic al acestui simbol arhitectonic construit de Neagoe Basarab la începutul secolului al XVI-lea. Te vei putea refugia, chiar dacă doar cu gândul, într-un loc plin de sfinţenie şi de istorie, în care te vei putea regăsi pe tine însuţi şi poate chiar pe Dumnezeu”, mai precizează Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.
Lansarea acestei aplicaţii va avea loc joi, 11 octombrie, ora 15.00, în Sala Meşterului Manole de la Mănăstirea Curtea de Argeş, când va fi organizată şi o conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.