Administraţia Fondului pentru Mediu a decis sa prelungeasca sesiunea de inscriere a firmelor in Programul „Rabla”.

Astfel, noul termen-limita pentru depunerea dosarelor de catre operatorii economici, cu sau fara personalitate juridica este 30 octombrie. Initial, acesta era 30 septembrie.

Finantarea in baza schemei de minimis se acorda sub forma de fonduri nerambursabile, iar persoanele juridice, operatorii economici fara personalitate juridica si organizatiile profesionale beneficiaza in acest an de un numar de 5.000 de tichete electronice.

Prima de casare este de 6.500 de lei, la care se poate adauga un ecobonus pentru fiecare dintre urmatoarele caracteristici ale autoturismului nou achizitionat:
– 750 de lei pentru un autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt;
– 1.500 de lei pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid;
– 2.500 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid.

Pot fi acordate cel mult doua ecobonusuri, prin cumularea celui de 750 de lei cu unul dintre celelalte doua. In acest fel, suma totala primita pentru casarea unei masini vechi si cumpararea uneia noi poate ajunge pana la 9.750 de lei.

AFM estimeaza ca valoarea totala a ajutorului de minimis ce se va acorda firmelor este de 37,5 milioane de lei, iar schema se va aplica pana la data de 31 decembrie.

Prin intermediul Programului de stimulare a innoirii parcului auto national, in cei zece ani de cand este derulat de catre AFM, Guvernul informeaza ca au fost casate peste 500.000 de autovehicule uzate. In 2013 si 2014 au fost casate 19.845, respectiv 20.500 de autovehicule uzate.

Comments

comments