Senatul va analiza azi propunerile pentru numirea unui nou judecător constituţional. Potrivit unui comunicat oficial al Senatului României, azi vor fi luate în discuţie, în Comisia Juridică, de Disciplină, Imunități și Validări, candidaturile depuse pentru alegerea unui nou memebru al Curţii Constituţionale pe locul ce revine acestei instituţii. Până aseară la ora 18,00, termenul limită, au fost făcute nu mai puţin de 4 propuneri: 3 din partea unor partide politice şi 1 independent.

„€În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019,
În temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările și modificările ulterioare, privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale a României,

Până la data de 6.05.2019, ora 18.00, au fost depuse, la Comisia Juridică, de Disciplină, Imunități și Validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituțională a României, din partea grupurilor parlamentare :
Grupul parlamentar PSD –€domnul Cristian Deliorga;
Grupul parlamentar PNL –€domnul Cătălin Daniel Fenechiu;
Grupul parlamentar USR –€domnul Ovidiu Mircea Ursuța Daraban.
Menționăm că a fost depusă și o candidatură fără susținerea vreunui grup parlamentar, în persoana domnului Gheorghe Iancu.

Candidații vor fi audiați în cadrul Comisiei Juridice, de Disciplină, Imunități și Validări, mâine, 7.05.2019, începând cu ora 10.00.

La finalul audierilor, Comisia Juridică, de Disciplină, Imunități și Validări va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la toți candidații” se arată în comunicatul Senatului.

Comments

comments