Cum trebuie procedat în caz de grindină puternică sau tornadă. Recomandările lui Raed Arafat, şeful DSU. Ultimele zile, odată cu ameninţările de vreme severă, grindină puternică sau chiar tornadă, s-a pus şi problema felului în care ar trebui să ne comportăm în astfel de situaţii.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat, la Antena 3, ce trebuie să faci dacă primeşti, prin modalităţile de avertizare cunoscute, astfel de alerte.

De când s-a aflat de acest cod, informația a fost dată pe RO-Alert și pe aplicația noastră, DSU. Când vine astefel de mesaj, vedem grindină și suntem în mașină, tragem pe dreapta. Dacă e vânt puternic, tornadă, nu trebuie să mergem înspre ea. Trebuie să ne întoarcem, iar în cazul în care nu se poate tragem pe dreapta și punem centura de siguranță, toți pasagerii. Oamenii care sunt acasă să nu iasă. Oamenii care sunt în stradă să intre în clădiri unde să se adăpostească, departe de geamuri. Acestea sunt lucrurile de bază pentru asemenea situații. Orice indicație de la autorități trebuie ascultată. Trebuie să fim departe de orice obiect care stă să cadă, în caz că suntem afară”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Pentru a cunoate exact procedurile ce trebuie urmate, DSU a conceput ghiduri şi recomandări pentru fiecare tip de ameninţare în parte, de la cutremur la vijelie. Acestea sunt disponibile pe site-ul fiipregatit.ro.

De asemenea, pentru a afla în timp util de codurile de avertizare emise de autorităţi este util să aveţi descărcată pe telefonul mobil aplicaţia DSU. Aceasta este disponilă atât pentru Android cât şi pentru IOS şi se obţine gratis din magazinele play ale telefonului.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI