Secretarul general adjunct al PDL, agreat la licitaţii de PSD

INTERESE În vreme ce, în Argeş, membrii PDL şi PSD se luptă pentru a câştiga supremaţia în judeţ, secretarul general adjunct al democrat-liberalilor, Gheorghe Alecsei, se „bate” de unul singur cu licitaţiile organizate de primarul Tudor Pendiuc pentru modernizarea şi reabilitarea punctelor termice din Piteşti.
Consilier local la Curtea de Argeş şi patronul firmei Aqva Termo Sanit, Gheorghe Alecsei a stat întotdeauna cu faţa la PDL, dar niciodată nu a întors spatele afacerilor cu social-democraţii argeşeni. De fapt, Alecsei a fost şi unul dintre sponsorii generoşi ai PSD Argeş în campania de la localele din 2004.

Cum orice sponsor electoral este răsplătit pe măsura generozităţii sale, firma Aqva Termo Sanit a intrat pe lista de priorităţi a directorului de la SC Apă Canal 2000 SA, Gelu Mujea. Prima ieşire în decor fiind acum câţiva ani, când Alecsei a câştigat licitaţia pentru montarea de contoare în Piteşti.
Şi, pentru că cine se află în graţiile lui Gelu Mujea este iubit şi de primarul Tudor Pendiuc, firma lui Alecsei a pătruns rapid şi pe lista societăţilor agreate de Consiliul Local Piteşti. Prin urmare, anul trecut, când Primăria Piteşti a început proiectul de modernizare şi reabilitare a primelor puncte termice din oraş, zonă-pilot fiind cartierul Trivale, firma lui Alecsei a câştigat licitaţia în valoare de 8,8 miliarde lei.
La începutul acestei luni, Primăria a anunţat continuarea programului de modernizare a PT-urilor din Piteşti. Din cele 10 puncte termice scoase la licitaţie pentru modernizare, două – cele cu valoarea cea mai mare – au fost câştigate de firma lui Gheorghe Alecsei. Pentru 8,6 miliarde de lei, Aqva Termo Sanit se va ocupa de proiectarea şi execuţia centralei termice de la PT 711-712 din cartierul Războieni.

Afacerile, mai presus de politica Elenei Udrea

Gheorghe Alecsei se numără şi printre pedeliştii care nu au răspuns „prezent” la apelul de anul trecut al ministrului Elena Udrea, cea care le-a cerut oamenilor de afaceri din PDL să înceteze derularea contractelor pe bani publici. Atât de „tare” s-a speriat Gheorghe Alecsei de avertismentul dat de Udrea, încât, anul trecut, pe lângă reabilitarea celor două puncte termice din Piteşti, firma Aqva Termo Sanit a mai derulat şi alte contracte chiar cu una dintre societăţile aparţinând Consiliului Local Curtea de Argeş.
Asta în condiţiile în care Gheorghe Alecsei este consilier local în oraşul basarabilor. Referitor la apelul Elenei Udrea, Gheorghe Alecsei a avut şi o replică pe măsură, la vremea respectivă: ,,După ce am născut un copil şi îl cresc 15 ani fără datorii, cum să arunc la gunoi 15 ani din viaţa mea de muncă? Ajut mult mai mult comunitatea, având în vedere că afacerile mele sunt corecte, sunt legale. Dacă de fiecare dată se va pune presiune pe omul de afaceri, nu vom rezolva nimic. Eu dau de mâncare la 50 de oameni, adică la 50 de familii. Când am ajuns consilier, nu am închis afacerile. Din calitatea de consilier local pot face afaceri. Votaţi-mă ca primar şi renunţ la ele!”.
Probabil că din acelaşi considerent – că ajută mai mult comunitatea făcând afaceri pe bani publici – l-a executat şi PDL-ul pe Gheorghe Alecsei din funcţia de preşedinte al organizaţiei din Curtea de Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.