Schimbările propuse la Guvern: Ramona Mănescu – Externe, Nicolae Moga – Interne, Mihai Fifor- vicepremier

Schimbările propuse la Guvern: Ramona Mănescu – Externe, Nicolae Moga – Interne, Mihai Fifor- vicepremier. Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că CEX al PSD a decis remanierea unor membri ai guvernului. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, dar și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu vor fi înlocuiți din funcții.

Viorica Dăncilă a anunțat că Ramona Mănescu este propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne și Mihai Fifor pentru funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

„€Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice, că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbarea ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Constanța, am luat act de a schimba la MAE pe dl. Teodor Meleșcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcția pe Parteneriate Strategice” a anunțat Viorica Dăncilă.

Pentru vicepremier pe probleme economice interimatul se finalizează la jumătatea lunii august. „Vom avea o nouă discuție legată de acest portofoliu și bineînțeles de ministerele aflate în evaluare”, a mai completat Dăncilă.

Carmen Dan și-a anunțat demisia cu câteva minute înainte de ședința Comitetului Executiv de luni. Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apărării și după congresul din această vară este secretar general al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here