Schimbări importante pentru șoferi! RAR va elibera istoricul oricărei maşini aflată la vânzare

Schimbări importante pentru șoferii din România! Maşinile avariate în accidente grave vor avea inspecţia tehnică periodică suspendată până când vor fi reparate. De asemenea, conducătorii auto care vor cumpăra o maşină second-hand ar putea avea acces la un fel de cazier al autoturismului, doar printr-un sms.

Şoferii care vor avea maşinile grav avariate în accidente vor trebui să mai treacă încă o dată pe la Registrul Auto Român pentru o nouă inspecţie. După un accident, dacă elementele de siguranţă precum lonjeroanele sau caroseria sunt afectate, atunci ITP-up va fi suspendat pentru o perioadă. Şoferul va fi trimis să îşi repare maşina după care va trebuie să vină din nou la RAR pentru o inspecţie de după daună pentru care va plăti între 100 şi 150 de lei.

Va fi creată şi o bază de date care să ofere informaţii şoferilor depre toate maşinile înmatriculate în România. Şoferii vor putea trimite un sms la Registrul Auto Român și tot de la RAR vor primi un mesaj înapoi cu datele despre maşina pe care vor să o verifice, care este istoricul kilometrajului, dar şi în ce accidente a fost implicat autorurismul în ultimul timp. Va fi ca un fel de cazier pentru cele peste 7 milioane de autovehicule care rulează pe drumurile de la noi.

Toate măsurile ar urma să fie aplicate din 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here