Anotimpul călduros reprezintă un factor propice pentru înmulţirea şi răspândirea puricilor, paraziţi consideraţi a fi la fel de periculoşi ca şi căpuşele. În urma unui studiu realizat la nivelul oraşului Piteşti, s-a constatat că în ultima vreme a crescut îngrijorător de mult numărul pisicilor care stau pe lângă scările de bloc. Acestea sunt purtătoare de purici, insecte care sar pe picioarele oamenilor, iar ulterior sunt aduse în apartamentele acestora. Întrucât este transmiţător de boli, puricele mai poartă şi denumirea de „micul ucigaş” fiind bine cunoscut faptul că din cauza transmiterii a tot felul de viruşi, bacterii şi viermi paraziţi, puricii au fost cei care au răspândit ciuma bubonică în Evul Mediu.

Muşcătura de purice poate provoca dermatite şi chiar anemii

Dar ce ar mai trebui să ştim despre purice, acest mic parazit care, datorită dimensiunii sale milimetrice, este catalogat de majoritatea populaţiei ca nefiind periculos! Femela puricelui depune în medie 700-800 de ouă, în serii de câteva duzini. Dacă 500 de purici ajung într-o locuinţă, în următoarele 3 zile, „invadatorii” depun circa 20.000 de ouă.
Cea mai mare aglomerare de purici din lume a fost descoperită în anul 1986, într-o fermă de porci din Marea Britanie. Cercetătorii au estimat că, pe o suprafaţă de sol de dimensiunea unui teren de tenis, trăiau liniştite circa 133.378.450 de asemenea insecte.
De reţinut este faptul că puricii se ascund de obicei în saltele, în arcurile patului, lângă ramele patului, în traverse, sub vopsea şi sub tapet, sub covor, în cusăturile unui mobilier tapiţat, sub comutatoarele de lumină sau la prize. Zonele corporale preferate de purici pentru a se hrăni sunt, în general, gleznele şi picioarele, iar iritaţiile şi senzaţiile neplăcute de mâncărime durează de la câteva minute până la ore sau chiar zile, depinzând de vârsta, zestrea genetică şi starea de sănătate a persoanei muşcate. Reacţia imediată constă în apariţia unei zone mici, de consistenţă mai tare, colorată în roşu, cu un singur punct în centru; punctul marchează locul unde puricele tocmai şi-a introdus trompa prin care a supt sângele.
Puricii nu produc doar mâncărimi de piele, datorate substanţelor toxice pe care le eliberează în fluxul sangvin al victimei, înainte de a începe hrănirea propriu-zisă. Insectele pot cauza unor persoane sensibile cumplite alergii la toxinele din saliva lor, dermatite, iritaţii secundare ale epidermei şi, în cazuri mai grave, anemie, infestare cu viermi intestinali sau afecţiuni stomacale.
Dar puricii nu sunt transportaţi doar de pisici, ci şi de şobolani, aceste rozătoare fiind cel mai des întâlnite în preajma gunoaielor sau în gospodării sărăcăcioase, de unde migrează şi în locaţii curate, cum ar fi cartiere rezidenţiale. Deoarece vorbim de un spaţiu privat, societatea Coral Impex nu poate interveni în aceste locuri, aceasta acţionând doar pe domeniul public, la comanda Primăriei Piteşti. Însă, în situaţia în care în proprietăţile private nu se iau măsuri de deratizare şi deparazitare, atunci serviciile celor de la Coral Impex sunt ineficiente deoarece zona publică deratizată riscă să se infesteze la scurt timp după încheierea operaţiunii de exterminare a rozătoarelor.
În vederea realizării unor servicii eficiente, SC Coral Impex SRL face un apel către proprietarii de gospodării, asociaţiile de locatari/proprietari, societăţile comerciale, să facă toate cele necesare în vederea asigurării că nu au căzut victime invaziei de şobolani.
„SC Coral Impex SRL reprezintă soluţia ideală pentru combaterea rozătoarelor, insectelor zburătoare şi târâtoare, precum şi îndepărtarea sporilor, viruşilor şi a bacteriilor. Experienţa noastră de 20 ani ne dă dreptul să fim siguri de calitatea serviciilor noastre, punându-le la dispoziţia dvs., indiferent de judeţul sau localitatea în care vă desfăşuraţi activitatea. Serviciile noastre sunt adresate tuturor categoriilor de clienţi: instituţii publice, agenţi economici sau persoane fizice, oferind posibilitatea încheierii de contracte avantajoase, punând la dispoziţie personal calificat şi atent verificat, alături de cea mai performantă aparatură pe plan mondial la ora actuală. Ne puteţi găsi la numărul de telefon: 0248.212.344 sau 0746.093.290”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI