Echipa de suflet a Gicăi Dobrin se îndreaptă cu paşi repezi spre desfiinţare. FC Argeş nu mai poate fi salvat, este de părere soţia marelui fotbalist Gicu Dobrin, omul care şi-a dedicat toată viaţa acestei echipe. La acest moment, Gica Dobrin se vede nevoită să se despartă de echipa pentru care a pus la bătaie totul, echipa alături de care şi-a petrecut trei sferturi din viaţă.
Doamnă Dobrin, chiar nu s-a găsit nicio soluţie pentru a salva echipa FC Argeş?

Dacă nu a venit nimeni până la data asta, la ce anume să ne mai aşteptăm? Nu vedeţi în ce situaţie economică este ţara asta şi posibil ca şi Piteştiul să aibă probleme… Sistemul din sport nu mai este aşa de curat, iar cine are bani se gândeşte să nu se mai investească, mai ales cu toate problemele existente la toate cluburile de prin ţară. Asta-i viaţa, ce să facem! Eu atâţia bani nu am. Investesc şi eu în şcoala mea de fotbal, dar nici acolo nu ştiu dacă se mai merită…

Cu siguranţă că aţi abordat subiectul găsirii unui investitor şi cred că pe dvs. nu v-ar refuza nimeni…

Bineînţeles că am căutat, pentru că situaţia clubului se cunoştea de mult. Nu aveam cum să procedez altfel, pentru că la FC Argeş mi-am petrecut toată tinereţea şi toată bătrâneţea. Nu am bani, că aş fi luat eu echipa. Suntem mulţi cei care şi-ar dori să salveze echipa, însă nu avem putere… Ne trebuie bani. Eu am renunţat acum să mai caut investitori pentru că ştiu că nu vine nimeni. خn urmă cu un an-doi, am mai tot vorbit pe unde am putut, dar nu ne-a ajutat nimeni nici măcar cu o apă minerală. Pe atunci toţi ziceau să plece Penescu. Acum a plecat. De ce nu vine nimeni? Unde sunt toţi cei care au promis că vin, dacă pleacă Penescu? Recunosc că am apelat pe la toate cunoştinţele mele din Piteşti, din Bucureşti, am fost şi pe la firmele mari din Argeş, dar cu toţii au ridicat din umeri. Mi-au spus că au datorii, că au rate la bănci şi că nu pot. خmi amintesc că aceeaşi situaţie a fost cu echipa şi atunci când a luat-o Cornel Penescu. Cu toţii au aruncat cu pietre în el. Uite, acum nu mai este. Vine cineva să preia echipa? Nimeni.

Să înţeleg că suferiţi foarte mult la acest moment.

Sigur că am o durere în suflet. Toată viaţa mea a fost acolo. De fapt, trei sferturi din viaţă le-am petrecut acolo, mai ales că Gicu a fost tot timpul împreună cu echipa. Eram o familie, eram cu toţii uniţi, era altfel, nu ca acum. Este normal ca, atunci când pierzi ceva din viaţa ta, să regreţi foarte mult.

Cum credeţi că ar reacţiona Gicu Dobrin la o asemenea situaţie?

Nu ştiu cum ar fi reacţionat, însă nu este zi în care Gicu să nu fie în discuţiile oamenilor de pe stradă. Toată lumea mă opreşte, toată lumea mă întreabă ce se întâmplă şi cu toţii au sentimentul că FC Argeş trebuie să revină. Gicu ţinea mult la echipa asta şi cred că acolo unde este e foarte neliniştit şi nu îi convine nici lui ceea ce se întâmplă. Chiar îmi amintesc că ultimele lui cuvinte înainte să moară au fost către Cătălin Barbu, căruia i-a spus ca echipa să se întoarcă cu victorie de la meciul ce se juca la Alba Iulia. Şi aşa s-a întors. E greu, pentru că nu cred să găsim vreun investitor, mai ales că nu a venit nimeni să poarte măcar o simplă discuţie, dar să mai facă şi o ofertă!?

Comments

comments

DISTRIBUIȚI