Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită, pe data de 5 iunie, de către Adunarea  Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1972, pentru a marca deschiderea Conferinţei de la Stochkolm cu privire la mediul înconjurător.

Anul acesta, manifestările de celebrare a celui mai inportant eveniment de mediu sunt dedicate consumului durabil, în contextul capacităţii limitate de regenerare a resurselor planetei noastre şi se vor desfăşura sub deviza: ”Şapte miliarde de vise. O singură Planetă. Consumaţi cu grijă.”

Aceasta îşi propune să atragă atenţia asupra modului neraţional în care omenirea utilizează, în prezent, resursele din ce în ce mai limitate ale planetei, mai ales cele referitoare la apă, producerea energiei şi a hranei. De asemenea, încearcă să schimbe comportamentul individual şi colectiv spre un stil de viaţă durabil.

 Cu acest prilej, în perioada 03-09 iunie 2015, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş desfăşoară o serie acţiuni educative în parteneriat cu unităţile de învăţământ cu care a încheiat protocoale de colaborare. 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI