O gestionare mai bună a cheltuielilor poate începe cu o estimare corectă a energiei electrice consumate prin intermediul unui sistem de facturare dinamic şi flexibil.

Ce reprezintă estimarea consumului?

Estimarea consumului este metoda prin care energia electrică este facturată între citirile periodice ale contorului efectuate de personalul autorizat. Cantitatea de energie electrică estimată se stabileşte de comun acord între clienţi şi furnizorul de energie electrică prin intermediul Convenţiei de Consum sau prin utilizarea istoricului de consum realizat efectiv de către client, în perioade anterioare similare, pentru fiecare loc de consum.

Cum se poate estima corect consumul de energie electrică?

Principiul de bază în estimarea consumului de energie electrică constă în identificarea tuturor receptorilor electrici utilizaţi în gospodărie, într-o lună de zile şi însumarea consumurilor specifice de energie electrică, în conformitate cu nevoile şi standardele proprii de viaţă. Clienţii CEZ au la dispoziţie un instrument adecvat pentru estimarea corectă a consumului de energie electrică specific gospodăriei, disponibil pe website-ul CEZ în secţiunea Suport.

Cum se poate intra în posesia unei convenţii de consum?

Cu un simplu apel la Info Linia CEZ 0251 929, orice client CEZ poate intra în posesia formularului convenţie de consum, acesta fiindu-i transmis prin canalele indirecte de comunicare: fax, poştă sau e-mail, conform solicitării. De asemenea, formularul este disponibil şi pe website-ul CEZ şi poate fi descărcat de către clienţii interesaţi.

Unde se transmite formularul completat?
 
După completarea formularului de către titularul de contract, menţionându-se valorile consumului de energie electrică estimat pe o perioadă de un an de zile şi indexul de pe contor înregistrat la data completării formularului, acesta poate fi transmis, însoţit de o copie a cărţii de identitate a titularului de contract, prin următoarele canale:
– e-mail la adresa: cez_crc@cez.ro;
– fax la: 0248 52 48 32 sau 0248 52 48 34;
– poştă la adresa: CEZ Romania, Servicii Clienti, localitatea Targu-Jiu, strada Depozitelor, numarul 2, judetul Gorj, cod postal 210238;
– direct la Centrele de Relatii cu Clientii.

Când se poate transmite formularul convenţie de consum?

Convenţia de consum poate fi modificată în orice moment şi transmisă cu cel puţin 20 de zile înainte de începerea intervalului de facturare, valabilitatea acesteia fiind de 12 luni. Dacă după 12 luni conventia de consum nu se actualizeaza de catre client, facturile de energie electrica de tip estimat se vor emite in mod automat, pe baza istoricului de consum, realizat de catre client, la nivel de loc de consum, in perioade similare.

Care sunt avantajele completării formularului Convenţie de consum?

– pentru fiecare interval de facturare, de tip estimat, factura se emite in conformitate cu consumul de energie electrica agreat cu clientul, facturarea consumului de energie electrica fiind in concordanta cu profilul de consum declarat de catre client;
– este sprijinita actiunea de actualizare a bazei de date a furnizorului;
– sunt evitate valorile mari care trebuie achitate de catre client la citirea aparatelor de masura.

Care sunt alternativele pentru consumul estimat de energie electrica?

– emiterea facturilor de estimat pe baza istoricului de consum din perioade similare, la nivel de loc de consum;
– transmiterea indexului autocitit.

Emiterea facturilor de estimat pe baza istoricului de consum inseamna pentru clienti eliminarea unui eventual disconfort presupus de deplasarea la Centrul de Relatii cu Clientii, transmiterea prin alte cai de comunicare a conventiei de consum estimat sau grija transmiterii indexului autocitit in fiecare luna. Estimarea consumului in functie de istoricul acestuia, in majoritatea cazurilor, reprezinta cea mai precisa metoda de estimare.

Care sunt avantajele emiterii facturilor de estimat pe baza istoricului de consum realizat in perioade similare?

– confortul clientilor;
– estimarea consumului de energie electrica este in concordanta cu istoricul profilului de consum inregistrat de catre client in perioade similare.

Pentru informatii suplimentare privind serviciul de facturare CEZ, clientii pot accesa website-ul companiei, la adresa www.cez.ro.

Departamentul Relatii Publice, Brand si Marketing CEZ Romania

Comments

comments

DISTRIBUIȚI