Noua conducere a Universităţii din Piteşti, reprezentată de rectorul Dumitru Chirleşan şi preşedinta Senatului, Mihaela Diaconu, a început să îşi onoreze din planurile cu care s-a instalat în fruntea instituţiei.

Vineri, după mai bine de patru ani, a fost redeschisă cantina studenţească din campusul din Gheorghe Doja. De data aceasta, activitatea se va derula în regie proprie, nu prin intermediari sau alte firme concesionare, procedura ce a fost cauza anilor pierduţi în care studenţii piteşteni nu au avut parte de o masă caldă, aşa cum ar fi trebuit.

De aceea preţul la care studenţii, cadrele didactice şi chiar alte persoane pot mânca aici este unul mai mult decât rezonabil: 10 lei un meniu cu trei feluri, de la ciorbă la desert.

În ciuda preţului scăzut, meniul este unul care respectă atât normele calorice cât şi papilele gustative ale clienţilor. Asta, pentru că reţetele şi felul cum acestea sunt transformate în realitate sunt supravegheate de nimeni altul decât Cristian Ruşanu, unul dintre bucătarii şi cofetarii cunoscuţi ai oraşului, proprietarul patiseriei Dell Arte şi cel ce a ridicat acest domeniu la un nivel cu totul şi cu totul de excepţie. Lucru pe care şi l-a propus să îl facă şi la cantina universităţii: să ofere studenţilor o masă sănătoasă şi, în acelaşi timp, cât se poate de gustoasă! Pentru că merită!

Iar cât de curând, promite noua conduecre, va fi redecshis şi localul Academica de lângă Rectorat. Acesta va funcţiona ca filială a cantinei, unde va fi adusă mâncarea, în regim de catering, pentru studenţii şi profesorii din corpurile din Târgu din Vale.

Comments

comments