Nouă persoane, care au obținut doctoratul la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu” vor să renunțe de bunăvoie la titlul de doctor.

Academia a trimit solicitările de renunțare la Ministerul Educației, instituția abilitată să retragă titlurile de doctor. Printre cei care vor să renunțe la titlul de doctor se numără și Bogdan Licu, membru CSM, Neculai Onțanu, fostul primar al Sectorului 2, și Radu Stroe, fost ministru de Interne.

„€Consiliul Ştiinţific a constatat faptul că un număr de nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” au renunţat la titlul de doctor, în baza Legii nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, pe baza unor cereri de renunţare formulate în perioada 3 – 7 martie a.c. şi înregistrate la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în data de 10 martie a.c. În acest mod a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluării punctuale a tezelor elaborate de către cei nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale” se arată în comunicatul Academiei Naționale de Informații.

Printre cei care au făcut cerere să renunţe la titlu se numără: prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Licu, fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, Loredana Radu, avocata lui Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari, secretara lui Gabriel Oprea în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Adela Popescu, Mihai Stănișoară, deputat la data susținerii tezei, în 2011, fost anterior președinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, consilier prezidențial pe probleme de securitate și ministru al Apărării în guvernul Tăriceanu.

Fostul ministru de Interne în Guvernul USL Radu Stroe se află și el pe listă, la fel ca şi Daniel Andrei Moldoveanu, care exercita funcția de director al Comunității Naționale de Informații din subordinea Consiliului Suprem de Apărare a Țării la data susținerii tezei, în 2013, Romeo Raicu  – fost deputat și președinte al Comisiei parlamentare de control al SIE, Mihai Tudose – deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament.

În afară de Mihai Tudose, toate celelalte persoane din listă l-au avut drept coordonator de doctorat pe Gabriel Oprea, fostul minstru de Interne și președinte UNPR.

Comments

comments