S-a împlinit un an de la moartea primului preşedinte al CJ Argeş

DESTIN Florea Costache a murit pe 15 ianuarie 2011, în urma unei crize de ciroză hepatică, declanşată după ce a aflat că mama sa, în vârstă de 77 de ani, a fost violată de un tânăr de 24 de ani. Pe 15 ianuarie s-a împlinit un an de la moartea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florea Costache. Vicepreşedintele CJ a murit la Spitalul Floreasca din Capitală, unde fusese internat în stare gravă. Florea Costache suferea de ciroză hepatică, dar familia spera ca funcţiile biologice ale acestuia să fie stabilizate până când era posibil un transplant de ficat. Costache avea 57 de ani şi o experienţă în administraţie de două decenii. Şi-a legat numele de tot ce înseamnă administraţie publică judeţeană, fiind primul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în perioada 1992-1996, şi vicepreşedinte pe durata a patru mandate, din anul 1996 până în ianuarie 2011.

Agresorul mamei lui Florea Costache se află încă în arest

Din păcate, decesul vicepreşedintelui Florea Costache a fost legat de o altă dramă de familie. Practic, criza i-a fost declanşată în urma unui telefon primit la miezul nopţii, prin care era anunţat că mama sa, Maria Costache, de 77 de ani, care locuia singură în comuna Izvoru, a fost violată. „Telefonul l-am primit noaptea. Pe mine nu m-a trezit să-mi spună, dar el nu a mai dormit până dimineaţa. Abia dimineaţă mi-a zis ce s-a întâmplat. Atunci am văzut că el nu se simţea bine şi am vrut să chem Salvarea, dar nu m-a lăsat. Pe la prânz am observat că situaţia se agravează şi am sunat la Salvare fără să-i mai cer acordul”, îşi aminteşte de acele momente soţia, Mihaela Costache.
Chiar în ziua în care Florea Costache era înmormântat, Poliţia a anunţat că a fost prins cel bănuit că a intrat noaptea în casă peste bătrână, a tâlhărit-o şi apoi a violat-o. Raj Bujor, de 24 de ani, a fost reţinut şi, deşi iniţial recunoscuse că a intrat peste Maria Costache, ulterior a negat totul. Acum, Raj Bujor este încă reţinut, iar dosarul se află la Judecătoria Coseşti. Este acuzat doar de violare de domiciliu, violul asupra bătrânei neputând fi demonstrat.

Averea s-a împărţit între cei doi fii şi ultima soţie

Florea Costache a lăsat în urma sa o avere considerabilă, care s-a împărţit între cei doi fii şi ultima soţie, Mihaela Costache, angajată a CJ Argeş. Mihaela Costache era cea de-a treia soţie a fostului vicepreşedinte, băieţii fiind din primele două căsătorii. De comun acord au decis ca fiilor, unul major, fost ofiţer SRI, iar celălalt minor, să le revină, în părţi egale, acţiunile la cele patru firme la care Florea Costache era acţionar. Este vorba de „Ro Instal Muntenia”, „SC Sangocom 2000 SA”, „SC Topo Land 2003” şi „RTM Energo”. Pe numele celui de-al doilea fiu a fost trecut şi apartamentul din Piteşti în care locuise Florea Costache. Mihaela Costache a  rămas cu vila din Ştefăneşti, care însă, după moartea sa, va intra în proprietatea primului născut al fostului vicepreşedinte al CJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.