Elevii argeşeni pot învăţa în fiecare zi la „Şcoala Discovery”

ŞTIINŢA E …COOL! Ministerul Educaţiei şi Discovery Channel au conceput un program TV educativ, care face ca Fizica, Matematica şi Chimia să fie mai distractive şi mai atrăgătoare pentru elevi. Începând din 16 ianuarie, odată cu prima zi de şcoală din noul semestru, elevii argeşeni au la dispoziţie un nou instrument de învăţare, foarte modern şi, mai ales, foarte atractiv pentru ei: televizorul. Ministerul şi binecunoscutul canal TV Discovery au lansat ,,Şcoala Discovery”.  

Totul fiind adaptat programelor şcolare pentru clasele V-XII

Cum va putea fi folosit televizorul în educaţia copiilor ne-a explicat Inspectorul Şcolar General Gabriel Bratu: „Pentru că lucruri extrem de frumoase şi interesante din diferite ştiinţe pot deveni extrem de plictisitoare şi de neînţeles pentru copii din cauza metodelor învechite de predare, iar Discovery a reuşit să stârnească curiozitatea şi să explice într-un mod deosebit lucruri despre lumea şi tehnologia din jurul nostru, reprezentanţii ministerului şi cei ai canalului TV au găsit o cale comună de a veni în sprijinul elevilor. Începând cu data de 16 ianuarie, Discovery Channel va prezenta, zilnic, de la ora 14.00, o oră de programe educaţionale, după următorul orar: luni – matematică, marţi – chimie, miercuri – biologie, joi – fizică, vineri – alte ştiinţe.
Fiecare program va fi reluat a doua zi de la ora 8.00, precum şi sâmbăta şi duminica, tot de la ora 8.00. Conţinuturile sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruenţă între ceea ce fac elevii la şcoală, lecţiile propriu-zise, şi ceea ce vor vedea la televizor, totul fiind adaptat programelor şcolare pentru clasele V-XII.
Pe site-ul www.scoala.discovery.ro se vor găsi şi toate materialele complementare fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi şi părinţi. Utilizarea la clasă a programului este opţională, atât pentru profesori, cât şi pentru elevi, dar sfatul meu este ca aceştia să profite de acest nou instrument modern de învăţare”.

Trei unităţi de învăţământ din Argeş, monitorizate în cadrul programului „Şcoala Discovery”

„Scopul parteneriatului este diversificarea resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi. Emisiunile pot fi vizionate, în funcţie de orarul şcolii, ori acasă, ca temă, ori chiar la clasă, folosind acele centre de informare şi documentare pe care le-am creat deja în şcoli pentru a suplini bibliotecile clasice şi care acum îşi dovedesc utilitatea. Nu va fi nimic greu, pentru că fiecare şcoală are acum calculatoare. La nivelul ţării vor fi 110 şcoli în care  va fi monitorizată creşterea rezultatelor elevilor la ştiinţe în urma folosirii „Şcolii Discovery”, în Argeş fiind alese trei unităţi de învăţământ: Colegiul Naţional Liceal „Zinca Golescu“ Piteşti, Colegiul Naţional „Carol I“ Câmpulung şi Şcoala Nr. 4 Curtea de Argeş. „Şcoala Discovery” este un program care va evolua în permanenţă, în funcţie de feed-back-ul pe care îl avem din sistem, de la cadrele didactice, elevi şi părinţi”, a mai explicat Gabriel Bratu.
Programul va fi prezentat de Danny Forster, cunoscut de la emisiunea „Extreme Engineering” şi vine să întărească efectul mijloacelor tradiţionale ale învăţării şi nicidecum să se substituie lor, aşa că temele clasice vor exista în continuare dar, forţa imaginilor şi calitatea deosebită a conţinuturilor prezentate pe Discovery îi vor ajuta pe elevi să înveţe mai bine şi să îşi facă lecţiile mai uşor. Şi un mic sfat din partea realizatorilor: „Ştiinţa e cool!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.