Toată lumea îl ştie drept Guffy, deşi se numeşte Cristian Vasilescu. El este omul care, parcă de când lumea, se luptă pentru a apăra stadionul din Ştrand, acolo unde, practic, s-a născut fotbalul argeşean. De peste 10 ani, Guffy trage cu dinţii pentru a menţine stadionul în folosul comunităţii, într-o luptă corp la corp cu autorităţile locale.
Mai întâi administrator şi apoi preşedinte

„Edilul Piteşti” a existat ca echipă sportivă în cadrul „Regocom” şi „Regotrans”, iar, în 1997, gruparea sportivă a dobândit personalitate juridică, numindu-se „Asociaţia Sportivă Edilul”, pentru ca, mai apoi, să se transforme în „Club Sportiv Edilul Piteşti”. Cristian Vasilescu a fost numit administrator. Acum, a ajuns preşedinte, dar luptele pe care le duce sunt unele cu adevărat uriaşe.

Penescu a vrut hotel în Ştrand

„Municipalitatea a inclus stadionul din Ştrand în domeniul său public, fără respectarea legilor – spune Vasilescu. Au deposedat abuziv pe „Edilul” de acest stadion, pentru a face jocurile murdare pentru alte persoane. Ştiu sigur că aici, în Ştrand, s-a dorit mai întâi să se facă un hotel. Auzi… în loc de bază sportivă, să apară hotel, fără a avea însă niciun act legal pe teren. Cornel Penescu urma să construiască acest hotel, dar nu am lăsat să se întâmple asta”. De ani şi ani, Guffy târăşte municipalitatea prin procese, pentru că, aşa după cum ne spunea: „Nici mort nu le las stadionul. Dacă ei aveau dreptate, era altceva. Dar cum acest stadion aparţine clubului „Edilul” şi, în principal, argeşenilor, nu văd de ce ar trebui să fie el luat ilegal de către primarul Tudor Pendiuc!”

Meciuri de „Zilele Piteştiului”

S-a încercat apoi aducerea retailer-ului „Cora”, tot pe terenul bazei sportive din Ştrand, dar nici acest lucru nu s-a putut face. „Au vrut să intre cu forţa în stadion, au vrut să facă fel şi fel de lucruri necurate, dar nu şi-au găsit omul”, spune Vasilescu. „Am deschis procese după procese, dar apoi le-am strămutat din Argeş, pentru că aici nu avem nici o şansă. Măcar în alte judeţe putem să sperăm că suntem judecaţi corect!”. Acelaşi Vasilescu îşi aduce aminte că Primăria nu a sprijinit niciodată acest stadion: „Veneau şi făceau aici meciuri de fotbal de „Zilele Piteştiului”, dar niciodată nu plăteau. Le tuşam eu terenul, le puneam plase la porţi, le tundeam iarba. Nu îmi era ruşine de muncă. Dar niciodată nu au plătit nimic!”

Reclamaţie la DNA

„Pentru că nu am mai suportat atâtea ilegalităţi, pentru că m-am săturat să văd cum se judecă procesele, m-am gândit să fac reclamaţie la DNA – spune Guffy. Vă daţi seama că nu eram nebun să mă duc la DNA, dacă nu aveam dreptate. Oricum, sunt ferm convins că voi merge până la capăt. Au fost foarte mulţi care au dorit să investească aici, dar nu au putut din cauza litigiilor pe care le avem cu municipalitatea. Găsisem investitori, găsisem surse, găsisem atâtea variante….Din păcate, ele au rămas nefinalizate”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI