Doctor în economie şi expert în karate

La numai 35 de ani, un piteştean reuşeşte să fie la superlativ atât în economie, cât şi în… karate.

Este vorba de Sebastian George Ene, conf. univ. dr. la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Piteşti şi deţinător al centurii negre 4 Dan în Karate. În decembrie 2010, a obţinut la Braşov gradul de 4 Dan, ceea ce îl poziţionează printre cei mai tineri experţi în Karate din România, o performanţă cu adevărat de excepţie. O performanţă care vine ca un corolar la o activitate de 20 de ani în Karate Shotokan.
Sebastian George Ene practică Karate Shotokan din 1991 în cadrul şcolii întemeiate la Piteşti de către Sensei Şerban Valeca, actualul senator PSD de Argeş. L-a avut ca instructor până la 1 Dan pe Sensei Ciprian Glinta. Între 1991 şi 1994 a obţinut performanţe deosebite în Karate, devenind 1Kyu în August 1994.

Tot în această perioadă a participat la numeroase campionate naţionale (Iaşi, Craiova, Bucureşti), unde a intrat în finalele de Kumite si Fuguko (luptă regizată).
În 1998 obţine centura neagră 1 Dan, în urma examenului susţinut cu Sensei Dan Stuparu. Din 2001 a început să practice Karate Shotokan în sistemul WKF, sub îndrumarea lui Shihan Adi Popescu-Săcele. Tot în 2001 a înfiinţat Asociaţia „Club Sportiv Samurai Dojo”, iar în 2002 obţine prima medalie la Kumite în sistem WKF a clubului „Samurai Dojo”, Piteşti. După acest campionat, Sebastian George Ene se retrage din activitatea competiţională, dedicându-se în exclusivitate antrenoratului.
Din punct de vedere juridic, „ACS Samurai Dojo” este o asociaţie sportivă privată, fără scop patrimonial. Este afiliată cu drepturi depline la Federaţia Română de Karate Modern încă de la înfiinţare. Deţine certificat de identitate sportivă din 2001. În 2009, „ACS Samurai Dojo” a devenit membră fondatoare a Federaţiei Române de Karate (fosta FRKM).
Culorile clubului sunt roşu şi negru, culori emblematice pentru mişcarea de karate. Trebuie spus şi că Sebastian George Ene este arbitru categoria B la probele de Kata şi Kumite. Pe parcursul activităţii desfăşurate, a participat la numeroase stagii de pregătire cu maeştri precum: Shihan Adi Popescu-Săcele, Ilya Iorga, Vladimir Iorga, Taiji Kase, Hirokazu Kanazawa, Claude Pettinela şi Dan Stuparu. Este antrenor certificat de către Şcoala Naţională de Antrenori, ale cărei cursuri le-a urmat în perioada 2002-2004.

Doctor în economie la doar 29 de ani

Activitatea de antrenor a lui George Ene fost încununată, până acum, de cele peste 260 de medalii obţinute de sportivii clubului „Samurai Dojo”, Piteşti, în cei 9 ani de existenţă.  Şi la nivel universitar Sebastian George Ene este la superlativ, reuşind să obţină titlul de doctor în economie „cum laudae”, la doar 29 de ani. S-a specializat în tehnici financiare, pieţe de capital şi evaluări de întreprinderi şi proprietăţi imobiliare. Este autor şi coautor a numeroase cursuri universitare şi articole publicate în reviste sau la conferinţe naţionale şi internaţionale. A efectuat stagii de predare în universităţi din Franţa şi Portugalia, prin programul ERASMUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.