Românii care se întorc din străinătate nu vor mai fi obligați să stea 14 zile în izolare, dacă prezintă un test COVID negativ. Când se decide

Românii care se întorc din străinătate nu vor mai fi obligați să stea 14 zile în izolare, dacă prezintă un test COVID negativ. Când se decide. Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că în cursul acestei săptămâni se va lua o decizie în legătură cu posibilitatea ca persoanele care se întorc din străinătate să nu mai fie obligate să stea 14 zile în izolare dacă prezintă un test COVID negativ.

„Noi am așteptat pentru că la nivelul UE există o dezbatere pentru că se încearcă adoptarea unor măsuri comune. Săptămâna această vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide în CNSU dacă vom da posibilitatea de a utiliza modalitatea de testare. Adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a declarat premierul.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că în ceea ce privește măsurile interne rămân în vigoare. Chiar dacă România a înregistrat noi recorduri ale infecțiilor cu coronavirus, premierul a declarat că „nu este o creștere care să ne îngrijoreze”.

Lista țărilor pentru care este obligatorie izolarea de 14 zile la întoarcerea în România AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here