Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș și secretar de stat în Ministerul Economiei, a vorbit despre economia țării, explicând de ce românii sunt săraci. Cătălin Bulf vine și cu soluții, care vor putea fi puse în aplicare dacă următorul Guvern va fi unul PMP-ist.

Faptul că economia se bazează pe IMM-uri este un fel de imagine falsă. Orice economie are niște punte nevralgice sau niște noduri: Dacia, Ford, ALRO Slatina, Hidroelectrica, COS Târgoviște – Combinatul de Oțeluri Speciale, în jurul cărora se află foarte multe societăți mici, IMM-uri. Aceste IMM-ui produc pentru marile întreprinderi. Care este marea problemă la noi? Toate aceste noduri, în proporție de 95%, sunt străine! În cazul unei crize economice, oamenii închid și pleacă și mor toate IMM-urile din jurul lor, care sunt românești.

Ca să repornești economia trebuie să dai bani firmelor străine, nu românești și așa pornești IMM-urile. La investitorii români, banii ajung doar prin intermediul firmelor străine, asta este marea noastră problemă. Ar trebui să ajungem prin legislație economică ca 35-40 % dintre aceste noduri să fie românești, altfel nu deții un loc minim de locuri de muncă care să îți asigure buna funcționare a statului.

Problema care se pune la următorul guvern, care sper să fie PMP-ist, este ca 35-40% dintre marile întreprinderi să fie private sau de stat, dar românești, altfel nu avem nicio șansă și vom sta permanent la mâna celorlalți. (..)

Economia românească este la mâna companiilor străine pentru că nu am avut abilitatea și înțelepciunea să păstrăm acel minim care să poată să mențină funcționarea statului român. Acest tip de economie este tipul de economie în care siguranța națională este un vis frumos. Astăzi, România nu are niciun combinat metalurgic. Industria de Apărare are nevoie de metal. Pentru construcții sau industria de mașini, metalul este ca pământul pentru agricultură. Dacă, astăzi, Industria de Apărare are nevoie de metal, trebuie să importe 100%”, declară Cătălin Bulf.

Material realizat de Editura Realitatea Argeşeană SRL la comanda Partidului Mișcarea Populară – Filiala Argeș, CUI Mandatar Financiar: 21200020

Comments

comments