Romaniţa Iovan va face agricultură bio la Muşăteşti

EXCLUSIVITATE Cea mai cunoscută creatoare de modă din România, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, cel care a împuşcat un hoţ ce le pătrunsese în casă, şi una dintre cele mai bogate femei ale ţării, a cumpărat o livadă de 10.000 de mp în Muşăteşti, unde, din primăvara lui 2012, va produce sucuri, piureuri şi magiunuri bio pentru copii, pe care le va comercializa sub numele „Romaniţa Iovan”. O investiţie cu viitor cert, agricultura bio începe să fie din ce în ce mai atractivă în Argeş, unde există deja ferme de ouă ecologice sau firme specializate în obţinerea de plante medicinale şi fructe de pădure ecologice. Iar cel mai nou nume care va investi în agricultură bio în judeţul nostru este unul cu greutate. Este vorba de Romaniţa Iovan, cea mai cunoscută creatoare de modă şi, totodată, una dintre cele mai bogate femei din România. Anul trecut, Romaniţa Iovan a făcut deja primul pas în acest sens, cumpărând o livadă de 10.000 de mp în comuna Musăteşti, dar şi câteva utilaje. Romaniţa Iovan spune că ideea investiţiei de la Muşăteşti i-a venit spontan: „Am ajuns în acea zonă rurală şi am văzut că are şi potenţial turistic, şi potenţial agricol. Acele plantaţii de pruni şi meri nu au mai fost tratate chimic de ani buni, deci e mediul propice pentru a face agricultură bio. Ne-am propus să construim şi sere de legume, din fructe să facem magiun, sucuri, compoturi şi apoi să livram, la domiciliul clienţilor, coşuri cu aceste delicatese. Mai mult ca sigur produsele vor purta numele meu“. Dacă în 2010 Romaniţa Iovan nu era încă hotărâtă privind categoriile de clienţi cărora li se va adresa, în acest an ea s-a decis: va produce magiunuri, piureuri şi sucuri bio pentru copii. Deşi ea intenţiona să înceapă efectiv să obţină toate aceste produse în toamnă, grindina i-a amânat planurile. Aşa că investiţia de la Muşăteşti va începe să dea…roade în primăvara lui 2012.

În 2008, Romaniţa a divorţat de pilotul Adrian Iovan, cel care a împuşcat mortal un tânăr care intrase prin efracţie în casa lor

Cu o carieră de mare succes în lumea modei, ca model şi designer, Romaniţa Iovan s-a lansat ca manechin şi fotomodel la centrul de creaţie UCECOM în 1986, unde a activat timp de cinci ani. La ora actuală, este una dintre cele mai bogate femei din România, cu o avere estimată la peste 10 milioane de euro. Romaniţa Iovan şi-a început cariera de designer de modă în 1991, iar în câţiva ani a reuşit să îşi impună propriul stil, devenind un nume foarte respectat în domeniu. În cei 20 de ani de când conduce Casa de Modă „Romanitza”, creatoarea a avut zeci şi zeci de prezentări de succes. Trebuie subliniat faptul că, din 2007 şi până în prezent, colecţiile Romaniţei Iovan au fost prezentate de şase ori la New York, culegând aprecieri de la numeroşi critici de modă din metropola americană. În plan personal, Romaniţa Iovan are un băieţel de cinci ani, Albert. A fost căsătorită cinci ani cu pilotul Adrian Iovan, de care a divorţat la sfârşitul lui 2008. Femeie puternică, Romaniţa Iovan a reuşit să treacă şi peste scandalul din 2005, când soţul său a împuşcat mortal un tânăr care intrase prin efracţie în casa lor. Familia Romaniţei Iovan a ajuns pe prima pagină a ziarelor în urma scandalului legat de moartea lui Florin-Bogdan Iancu. Tânărul a fost împuşcat de Adrian Iovan în noaptea de 5 spre 6 octombrie 2005, cu o armă de vânătoare. Iancu avea 27 de ani şi fusese condamnat de mai multe ori la închisoare pentru furt. El intrase în casa familiei Iovan pentru a fura. În februarie 2006, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva lui Adrian Iovan, considerând că în cauză sunt aplicabile dispoziţiile legale cu privire la legitima apărare. În prezent, Romaniţa Iovan are o relaţie cu avocatul Iulian Gogan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.