Rochia de mireasă a Elenei Băsescu, creată de Gina Bilous

NUNTA ANULUI Creatoarea de modă din Piteşti Gina Bilous i-a propus Ebei să poarte la nunta sa din această toamnă o rochie de inspiraţie populară, care va avea ca element principal fota cusută cu fir de argint a Elisabetei Rizea, luptătoarea anticomunistă de la Nucşoara. Pentru că vrea să se încadreze în noul trend, bazat pe rochii de mireasă cu elemente specifice portului popular românesc, fiica Preşedintelui Traian Băsescu, Elena, a anunţat în urmă cu câteva zile că îşi caută un creator de modă care să îi propună şi să realizeze un astfel de model pentru nunta sa din această toamnă. Cunoscută pentru creaţiile sale originale inspirate tocmai din folclor şi elemente etnografice tradiţionale, creatoarea de modă din Piteşti Gina Bilous i-a făcut deja Ebei, prin intermediul unor prieteni comuni, o propunere de rochie de mireasă. Gina nu numai că s-a oferit să îi îndeplinească visul, dar i-a propus fiicei Preşedintelui să îi „împrumute” o piesă extrem de veche şi de valoroasă, care ar da o mare greutate unei ţinute de nuntă ne-convenţionale, aşa cum îşi doreşte aceasta. Este vorba despre o fotă originală, cusută cu fir de argint, din zona Muscelului, ce a aparţinut faimoasei Elisabeta Rizea, luptătoarea anticomunistă de la Nucşoara.
Deşi promisese că nu va da nimănui, niciodată, respectivul obiect, Gina Bilous, cea care a intrat în posesia valoroasei fote, a decis însă că, fiind vorba despre Elena Băsescu, merită să îşi încalce promisiunea. Mai ales că, purtată chiar de fiica Preşedintelui, fota Elisabetei Rizea va putea fi admirată de o lume întreagă.
În afară de invitaţii – ce vor fi, probabil, destul de numeroşi şi sus- puşi – mediatizarea de care va beneficia evenimentul va fi benefică şi promovării costumului popular argeşean şi, totodată, creaţiilor Ginei Bilous.      
Pregătirile pentru nunta Ebei, considerată a fi cel mai aşteptat eveniment monden al anului, care se va căsători cu Bogdan Ionescu, zis Syda – ai cărui părinţi au crescut în comuna argeşeană Mălureni – sunt deja în linie dreaptă, evenimentul fiind programat a se ţine în toamnă.
Aşadar, la nunta Ebei, Argeşul ar putea fi reprezentat, pe lângă ginerică, şi de rochia de mireasă, creată de Gina Bilous.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.