Ingrediente pentru colțunași: făină Gold Maya, ouă, cartofi,     puţina untură sau unt.

Ingrediente tocană ca la moldoveni: ceafă de porc, ulei, ardei gras, ceapă, sare, piper,     coriandru, cimbru, vin alb, bulion, pastă de tomate.

Mod de preparare colțunași: Se pun ouăle într-un castron, se adaugă făină Gold Maya și puțină sare. Se amestecă făina Gold Maya cu ouăle, apoi se frământă aluatul până ce se încorporează toată făina. Se întinde aluatul pe masă și se taie sub formă de cercuri, cu un pahar sau cu o formă de teflon.

Între timp se fierb cartofii, se sfărâmă și se amestecă cu puțină untură sau unt.

Pe fiecare bucată de aluat se pune o lingură de umplutură, apoi se îndoaie pe jumătate și se lipește cu degetele sau cu o furculiță.

Mod de preparare tocană ca la moldoveni: Se prăjeste ceafa bine în ulei, apoi se călesc ceapa și legumele. Se adaugă vin alb, bulion și pastă de tomate. Se condimentează dupa gust.

Se pune într-o ulcică tocănița preparată în tigaie, se adaugă câțiva colțunași  apoi se completează cu sos din tocăniță.

Se acoperă ulcica cu o bucată de aluat care se unge cu un ou bătut. Se lasă la cuptor până ce aluatul de pe ulcică se rumenește și se umflă.

Se servește cu murături.

Reteta veche “Tocană ca la moldoveni, cu colțunași” este folosită în satele din Moldova de peste Prut. Rețeta a fost preparată la Crama Moldovița, în cadrul Campaniei ”Descoperă tradițiile culinare românești!”.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI