Plăcinta de Ovidenie se prepară în Moldova, fiind un tip de plăcințele de post, consumate ca fel principal sau ca desert.

Placintele de Ovidenie sunt pregătite din aluat de pâine, cu ocazia sărbătorii religioase Ovidenia (Vovidenia – sărbătoarea Intrării în Templu a Fecioarei Maria) însă și pe toată perioada Postului Crăciunului.

Ingrediente: 500 g făină Gold Maya; 25 g. drojdie; 2 linguri ulei; 0,5 linguriță zahăr; 0,5 linguriță sare.

Pentru umplura cu varză: 1 kg varză dulce; bulion; mărar; piper, sare, ulei.

Pentru umplutură cu dovleac: un dovleac mediu (aproximativ 3 kg); 150 g. zahăr; 4 pliculețe zahăr vanilat; 2 linguri ulei

Mod de preparare: Se pregătește mai întâi aluatul de pâine: mai întâi se pregătește plămădeala astfel: se dizolvă drojdia în 200 ml apă călduţă, se amestecă bine, se adaugă zahărul, sarea și puțină făină Gold Maya, lăsându-se la crescut 10-15 minute.

Se pune plămădeala într-un castron cu făină Gold Maya și se lasă la crescut 30 minute.

După ce s-a umflat destul, se toarnă peste făina cernută în prealabil într-un lighean mare, se adaugă uleiul şi, în timpul frământării, treptat, se toarnă apa călduţă. Trebuie să rezulte un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mână.

Se presară aluatul cu făină, se netezește și se lasă să mai crească, 40-50 de minute, apoi se tăie din el 6 bucăţi din care se modelează 6 plăcințele rotunde.

Mod de preparare umplutura de varză: se taie varza dulce și se călește în ulei, cu sare. După ce varza s-a înmuiat, se adaugă bulion și se condimentează cu piper și mărar.

Mod de preparare umplutură de dovleac: dovleacul se curață de coajă și se dă pe razatoarea mare.

Se amestecă apoi cu zahăr tos și zahăr vanilat. Apoi se prăjește 30 minute în ulei, la foc mic (până se înmoaie și scade).

Împachetare plăcințele: după ce umplutura pentru plăcințele este gata, fiecare bucată de aluat se întinde pe masă, se umple cu varză sau dovleac, se împăturește și se coace la foc mediu, într-o tavă tapetată cu ulei și făină Gold Maya.
Despre campanie: Campania de comunicare online “Cultura și tainele pâinii” este derulată de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya, în perioada iunie 2014 – mai 2015.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI